Σάββατο 19 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ένα κοριτσάκι με σύνδρομο Down υιοθετήθηκε από έναν υπέροχο άνθρωπο (pics)

  09/11/2019 20:18
Ένα κοριτσάκι με σύνδρομο Down υιοθετήθηκε από έναν υπέροχο άνθρωπο (pics)

Ένα κοριτσάκι με σύνδρομο Down υιοθετήθηκε από έναν υπέροχο άνθρωπο (pics)

  09/11/2019 20:18
Είναι μικρούλα, όμορφη με ένα σκανταλιάρικο χαμόγελο. Η ιστορία της Αlba που γεννήθηκε με σύνδρομο Down, είναι από αυτές που σε γεμίζουν αισιοδοξία και σε κάνουν να βλέπεις τον κόσμο λίγο καλύτερο απ’ ότι είναι.
 
Η Alba δεν ήταν πάντα τόσο χαρούμενη, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. Δέχτηκε την πρώτη της απόρριψη, από την βιολογική της μητέρα, όταν εκείνη ανακάλυψε πως το κοριτσάκι γεννήθηκε με σύνδρομο Down.  Και δυστυχώς, δεν ήταν και η τελευταία….
 
Όταν το κοριτσάκι ήταν μόλις 13 ημερών, 20 εν δυνάμει οικογένειες δεν δέχτηκαν να την υιοθετήσουν λόγω της γενετικής της διαταραχής. Παρόλο που στην Ιταλία είναι μεγάλο το ποσοστό των ζευγαριών που θέλουν να υιοθετήσουν, ελάχιστα από αυτά  εξετάζουν το ενδεχόμενο να πάρουν ένα παιδί με ειδικές ανάγκες.
 
Μέχρι και το 2017 ο ιταλικός νόμος που αφορά τις νομοθεσίες δεν επέτρεπε σε ανθρώπους εκτός γάμου να υιοθετήσουν. Αλλά ακόμα, και όταν αργότερα, επιτράπηκε δεν ήταν εύκολη διαδικασία.
Ο Luca Trapanese ήθελε από μικρή ηλικία να γίνει πατέρας. Αποφάσισε, λοιπόν, να υιοθετήσει ένα παιδί ανεξάρτητα από το αν θα είχε κάποιο ''πρόβλημα''. Στην εφηβεία του ο Luca έχασε τον καλύτερο του φίλο από καρκίνο. Έμεινε δίπλα του μέχρι το τέλος και από τότε αποφάσισε ότι θέλει να βοηθάει όσους το έχουν ανάγκη.
 
Έκτοτε κάνει εθελοντική εργασία στην τοπική εκκλησία και βοηθάει ανθρώπους με σοβαρές ασθένειες και αναπηρίες. Όταν λοιπόν του παρουσιάστηκε η ευκαιρία να υιοθετήσει ένα παιδί με σύνδρομο Down δεν φοβήθηκε. Αντίθετα γνώριζε μέσα του ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να προσφέρει την αγάπη, την στοργή και την φροντίδα που χρειάζεται ένα τέτοιο παιδί.
 
Με το που είδε την μικρή Alba ένιωσε αμέσως να τους συνδέει κάτι που δεν μπορεί να περιγράψει. Όπως ο ίδιος ανέφερε αμέσως συνειδητοποίησε ότι αυτό το κορίτσι είναι θα γινόταν η κόρη του.
 
Πλέον η Alba έχει μεγαλώσει, είναι 18 μηνών και είναι ένα χαρούμενο και γελαστό παιδάκι που δέχεται απλόχερα την αγάπη του μπαμπά της, όπως άλλωστε φαίνεται και στις φωτογραφίες.
 
Πηγή: mama365.gr
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας