Τετάρτη 29 Ιαν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ο σύγχρονος σκλάβος του Νότιγχαμ-Έζησε αιχμάλωτος σε υπόγειο για ένα χρόνο

  09/11/2019 16:03
Ο σύγχρονος σκλάβος του Νότιγχαμ-Έζησε αιχμάλωτος σε υπόγειο για ένα χρόνο

Ο σύγχρονος σκλάβος του Νότιγχαμ-Έζησε αιχμάλωτος σε υπόγειο για ένα χρόνο

  09/11/2019 16:03
Είναι μια ιστορία που συγκλονίζει για τη σκληρότητά της και τις απάνθρωπες συνθήκες στις οποίες αναγκάστηκε να ζήσει για οκτώ χρόνια ο 59χρονος σήμερα Chris Chapman στο Νότιγχαμ, ο οποίος βρέθηκε μέχρι και αιχμάλωτος ως σκλάβος σε υπόγειο για τουλάχιστον ένα χρόνο.
 
Ο ίδιος, μιλώντας για την εμπειρία του στη Daily Mail, δήλωσε πως όταν γνώρισε τη Julie Marsden, θεώρησε πως βρήκε την αγάπη της ζωής του. Ωστόσο, αποδείχτηκε πως είχε κάνει την πιο λάθος εκτίμηση που θα μπορούσε. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα αισθήματα της πρώην συντρόφου του άλλαξαν όταν έμαθε πως είχε ένα σπίτι στο όνομά του. Αφού τον ανάγκασε να πουλήσει το ακίνητό του στη μισή τιμή, δηλαδή για £50.000, τον μετέφερε στο σπίτι της στο Marlborough Road, όπου άρχισε να του σπαταλά την υπόλοιπη περιουσία του.
 
Αποκορύφωμα, κατά τις περιγραφές του, ήταν το 2016 όταν τον έδιωξε δια παντός από την κρεβατοκάμαρά τους ενώ στη συνέχεια έφερε τον Gary Cooper, 53 ετών, στο σπίτι που έμεναν, με τη βοήθεια του οποίου αιχμαλώτισαν τον Chapman στο υπόγειο, την Πρωτοχρονιά του 2017.
 
Όπως αναφέρει, έκανε μπάνιο σε ένα μπολ με κρύο νερό, χρησιμοποιούσε κουβά για να πάει στην τουαλέτα και έβγαινε από το υπόγειο μόνο δύο φορές την εβδομάδα. «Ήμουν σκλάβος. Υπήρχαν όλο και περισσότεροι κανόνες. Δεν είχα λόγο», σημειώνει ο ίδιος.  Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν έφευγε από το υπόγειο, ο Chapman απάντησε: «Ο φόβος του να είσαι άστεγος ήταν ο μεγαλύτερος φόβος μου».
 
Η αιχμαλωσία του Chapman έληξε το 2018 όταν ένας γείτονας κάλεσε την Αστυνομία, αφού είδε τον Cooper να επιτίθεται στον Chapman. Η απίστευτη υπόθεση έχει οδηγηθεί στα δικαστήρια, ωστόσο η δήλωση του Chapman πως δεν κρατά κακία στους δυνάστες του μόνο αίσθηση προκαλεί.
 
Πηγή: Έθνος
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας