Τραμπ: Ο αλ-Μπαγκτάνι πέθανε «σαν σκυλί»

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του προς τους Αμερικανούς, πως ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι σκοτώθηκε χθες βράδυ σε επιχείρηση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό Πρόεδρο, ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι πέθανε σε μια σήραγγα αφού πυροδότησε το γιλέκο με εκρηκτικά που φορούσε, σκοτώνοντας και τρία παιδιά που έφερε μαζί του, ενώ η σήραγγα κατέρρευσε από την έκρηξη.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Πώς οι ΗΠΑ εξουδετέρωσαν τον αλ Μπαγκντάντι

«Πέθανε σαν σκυλί», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ και πρόσθεσε ότι «ο κόσμος είναι τώρα ένα πιο ασφαλές μέρος».

«Δεν πέθανε σαν ήρωας, αλλά σαν δειλός, κλαίγοντας και φωνάζοντας, και έφερε μαζί του τρία παιδιά», είπε στο διάγγελμά του ο Αμερικανός Πρόεδρος. Ο ίδιος παρακολούθησε την επιχείρηση ζωντανά μαζί με άλλους αξιωματούχους, όπως ανέφερε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ευχαρίστησε τη Ρωσία, την Τουρκία, τη Συρία, το Ιράκ και τους Κούρδους της Συρίας για τη βοήθεια. Όπως ανέφερε, οι Κούρδοι έδωσαν στις ΗΠΑ πληροφορίες που αποδείχτηκαν βοηθητικές. Η επιχείρηση, συμπλήρωσε, άρχισε πριν από δύο εβδομάδες.

Είπε ακόμα ότι υπήρχαν πολλοί νεκροί από την επιχείρηση και ότι ο ακριβής αριθμός θα ανακοινωθεί αργότερα, ωστόσο οι ΗΠΑ δεν είχαν απώλειες.

Η Ρωσία άνοιξε τον εναέριο χώρο της για την αμερικανική επιδρομή που κατέληξε στον θάνατο του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι και οι Κούρδοι σύμμαχοι έδωσαν μερικές πληροφορίες που βοήθησαν, πρόσθεσε ο Τραμπ. 

Ο Τραμπ δήλωσε ακόμη πως η επιδρομή δεν αλλάζει την απόφασή του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία.

Στις αμερικανικές δυνάμεις περιλαμβανότανη επίλεκτη Delta Force, δήλωσε στο Ρόιτερ αμερικανός αξιωματούχος. Ο μόνος που τραυματίσθηκε από τις αμερικανικές δυνάμεις ήταν ένας σκύλος, είπε ο Τραμπ.

Η θέση της Βαγδάτης
Το Ιράκ ανακοίνωσε πως η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών του ήταν αυτή που εντόπισε τη θέση στην οποία βρισκόταν ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι και ενημέρωσε τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες πραγματοποίησαν επιδρομή και τον σκότωσαν.
 
«Έπειτα από διαρκή παρακολούθηση και τον σχηματισμό μιας εξειδικευμένης δύναμης κρούσης σε διάστημα ενός ολόκληρου χρόνου, η ιρακινή Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ενεργώντας με ακριβείς πληροφορίες στάθηκε ικανή να εντοπίσει το άντρο στο οποίο κρυβόταν στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ ο αρχηγός των τρομοκρατών του Νταές Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι και αυτοί που ήταν μαζί του», ανέφεραν σε δήλωσή τους οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις.
 
Αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών είχε πει νωρίτερα σήμερα στο Ρόιτερ πως το Ιράκ γνωστοποίησε στις Ηνωμένες Πολιτείες την τοποθεσία στην οποία βρισκόταν ο Μπαγκντάντι.
 

 
Πηγές: ΚΥΠΕ, ΑΠΕ 

Δειτε Επισης

Αεροπλάνο της British Airways από Αθήνα για Λονδίνο με 180 επιβάτες πέρασε ξυστά από drone
ΒΙΝΤΕΟ: Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα στη φυλακή στον Ισημερινό-Ένας νεκρός
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Αποκλείστηκε από τις βουλευτικές ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζούμα
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα