Δύο νέες συλλήψεις για το φορτηγό της φρίκης στο Έσσεξ

Στη σύλληψη δύο ακόμη ατόμων, προχώρησε η Αστυνομία στο Έσσεξ, σχετικά με τον εντοπισμό 39 πτωμάτων σε φορτηγό.  
 
Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, η Αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε ένα άνδρα και μία γυναίκα και οι δύο 38 ετών, από το Warrington. Οι δύο συνελήφθησαν, ως ύποπτοι για συνωμοσία για εμπορια προσώπων και 39 ανθρωποτονίες.

Αυτή τη στιγμή, υπό σύλληψη βρίσκονται τρία άτομα, καθώς και ο οδηγός του φορτηγού βρίσκεται υπό σύλληψη, με την κατηγορία για δολοφονία των 39 ατόμων.
 
Εν τω μεταξύ οι σοροί των πρώτων έντεκα θυμάτων μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο. Τα αποτελέσματα των νεκροτομών αναμένεται να ρίξουν φως, στα αίτια του θανάτου των 39 Κινέζων μεταναστών. 

Θύματα της κινέζικης μαφίας

Ενωρίτερα είδε το φως της δημοσιότητας η πληροφορία ότι οι έρευνες στρέφονται στην κινεζική μαφία των δουλεμπόρων «Snake Heads» («Κεφάλια των Φιδιών»). 

Οι συμμορίες των Κινέζων δουλεμπόρων που ιδρύθηκαν στην ανατολική επαρχία Φουτζιάν της Κίνας αναλαμβάνουν τη διακίνηση «σκλάβων» μεταναστών και ιερόδουλων από την Ασία στη Δύση κερδίζοντας εκατομμύρια δολάρια. Τα κέρδη τους εκτοξεύθηκαν τα τελευταία χρόνια καθώς εκμεταλλεύονται την απελπισία Κινέζων χωρικών που είναι πρόθυμοι να ρισκάρουν τις ζωές τους για να γλιτώσουν από τη φτώχεια.

Επιθεωρητές της αστυνομίας λένε σε βρετανικά ΜΜΕ ότι οικογένειες Κινέζων μεταναστών που ονειρεύονται μια καλύτερη ζωή στη Δύση πληρώνουν δεκάδες χιλιάδες δολάρια για το ταξίδι των παιδιών και άλλων συγγενικών τους προσώπων μέχρι τη Βρετανία, καθώς οι συμμορίες των δουλεμπόρων τους υπόσχονται ότι θα βρουν δουλειές ως σερβιτόροι ή υπάλληλοι γραφείου. Ωστόσο, χιλιάδες γυναίκες που πέφτουν στα νύχια των Snake Heads καταλήγουν σε οίκους ανοχής, ινστιτούτα μασάζ και υπόγεια εργαστήρια επεξεργασίας ινδικής κάνναβης με τις οικογένειές τους στην Κίνα να αγνοούν την τραγική τους μοίρα και να συνεχίζουν επί χρόνια να πληρώνουν τις συμμορίες για τα έξοδα του ταξιδιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φορτηγό της φρίκης-Έρευνες για εμπλοκή σπείρας δουλεμπόρων της κινέζικης μαφίας

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Μετά το Al Jazzeera έριξε μαύρο και στο AP το Ισραήλ για τη Γάζα
Στην Τεχεράνη την Τετάρτη η σορός του Εμπραχίμ Ραϊσί, στη Μασχάντ την Πέμπτη (pics&vid)
Η Ρωσία αρχίζει στρατιωτικές ασκήσεις στη χρήση πυρηνικών όπλων-Έδωσε εντολή ο Πούτιν
Αποζημιώσεις για το σκάνδαλο με το μολυσμένο αίμα θα δώσει η βρετανική Κυβέρνηση
Αυτός είναι ο 73χρονος που έχασε τη ζωή του στην πτήση του τρόμου-Τα τρία λεπτά της «βουτιάς»
«Άναψε η ένδειξη για τις ζώνες και τότε έκανε βουτιά το αεροπλάνο... Ακούστηκαν κραυγές»
«Η ΕΕ σέβεται την ανεξαρτησία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου»
Βρετανός 73χρονος ο νεκρός στην μοιραία πτήση-Σε κρίσιμη κατάσταση επτά άλλοι επιβάτες
«Πράκτορας της Μοσάντ ο πιλότος με όνομα... Eli Kopter»-Η viral θεωρεία του Ισραήλ για το θάνατο Ραϊσί
Τραγωδία στην Αίγυπτο-Λεωφορείο έπεσε στο Νείλο, τουλάχιστον δέκα νεκροί