Έφυγαν κακήν κακώς από τη Συρία, τώρα τους διώχνουν κι από το Ιράκ

Οι αμερικανικές δυνάμεις που εισήλθαν στο Ιράκ μετά την απόσυρσή τους από την Συρία δεν έχουν έγκριση να παραμείνουν στη χώρα και η παρουσία τους στο Ιράκ δικαιολογείται μόνον για τη διέλευσή τους από τη χώρα, ανακοίνωσαν σήμερα οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις.
 
Η ανακοίνωση αυτή του ιρακινού στρατού έρχεται σε αντίθεση με αυτήν του Πενταγώνου, σύμφωνα με την οποία και οι σχεδόν 1.000 Αμερικανοί στρατιώτες που αποσύρονται από την βόρεια Συρία αναμένεται να μεταβούν στο δυτικό Ιράκ για να συνεχίσουν την εκστρατεία κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους και "να βοηθήσουν στην προάσπιση του Ιράκ".
 
Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας διευκρίνισε ωστόσο αργότερα ότι η κατάσταση είναι ακόμη ρευστή και ότι τα σχέδια μπορεί να αλλάξουν.
 
"Όλες οι αμερικανικές δυνάμεις που αποσύρθηκαν από τη Συρία έλαβαν άδεια να εισέλθουν στην Κουρδική Περιοχή ώστε να μπορούν να μεταφερθούν εκτός Ιράκ. Δεν έχει χορηγηθεί άδεια για να παραμείνουν αυτές οι δυνάμεις εντός του Ιράκ", αναφέρει ο ιρακινός στρατός στην ανακοίνωσή του.
 
Προς το παρόν παραμένει ασαφές αν οι αμερικανικές δυνάμεις θα χρησιμοποιήσουν το Ιράκ ως βάση για να εξαπολύσουν χερσαίες επιδρομές στη Συρία και να πραγματοποιούν αεροπορικά πλήγματα εναντίον μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.
 
Οι επιπλέον Αμερικανοί στρατιώτες από τη Συρία προστίθενται στους περισσότερους από 5.000 που στρατοπεδεύουν ήδη στο Ιράκ, έχοντας ως αποστολή τους την εκπαίδευση των ιρακινών δυνάμεων και την συνδρομή τους στην εξασφάλιση ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους δεν θα ανακάμψουν.
 

Δειτε Επισης

Άντρας απειλεί να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Ανάλυση BBC: Δώρο για τα γενέθλια του Χαμενεΐ η επίθεση, τώρα ο Νετανιάχου περιμένει
Καμία αναφορά στις επιθέσεις του Ισραήλ από τον πρόεδρο του Ιράν
Ισραήλ στο Ιράν: Επιλέξαμε να μη χτυπήσουμε πυρηνικές εγκαταστάσεις, θα μπορούσε να είναι χειρότερα
Το βέτο ΗΠΑ έγειρε την πλάστιγγα κατά ψηφίσματος για ένταξη Παλαιστίνης στον ΟΗΕ
Οκτώ νεκροί από ρωσικά πλήγματα στη νότια Ουκρανία
Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν
Telegraph για επίθεση Ισραήλ-«Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Οι ΗΠΑ άσκησαν βέτο στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ