Δύο εκατ. ευρώ ανθρωπιστικής βοήθειας για την κάλυψη των βασικών αναγκών δίνει η Ε.Ε. στη Λιβύη

Έκτακτη χρηματοδοτική ενίσχυση ύψους 2 εκ. ευρώ προς τη Λιβύη, ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν με στόχο να καλύψει ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης σε επείγουσες περιπτώσεις, τις υπηρεσίες σίτισης, προστασίας και στέγασης.
 
Αναλυτικά η ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ υποστηρίζει την πρόσβαση σε βασική υγειονομική περίθαλψη για τα θύματα συγκρούσεων  συμπεριλαμβανομένης χειρουργείων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, παροχής βασικών φαρμάκων, προσθετικών μελών και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης. Η βοήθεια αυτή συμβάλλει στην αποκατάσταση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε περιοχές που πλήττονται από συγκρούσεις, καθώς και στην παροχή εκπαίδευσης στα παιδιά. Η χρηματοδότηση της ΕΕ θα παρακολουθείται στενά και θα διοχετεύεται μέσω διεθνών μη κυβερνητικών οργανώσεων και της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.
 
"Η ΕΕ έχει δεσμευθεί να υποστηρίξει τους πιο ευάλωτους στη Λιβύη, οι οποίοι έχουν υποστεί πλέον χρόνια σύγκρουσης. Η πρόσθετη αυτή χρηματοδότηση θα βοηθήσει τους ανθρωπιστικούς μας εταίρους να συνεχίσουν να παράσχουν βοήθεια σε δύσκολες περιοχές. Είναι κρίσιμης σημασία όπως όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στη σύγκρουση σέβονται πλήρως το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο και επιτρέπουν στους ανθρωπιστικούς εργαζόμενους την πλήρη πρόσβαση για να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη και να σώσουν ζωές", δήλωσε ο αρμόδιος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης.
 
Από το 2014, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει διαθέσει περισσότερα από 46 εκατομμύρια ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια για να ανταποκριθεί στις πιο πιεστικές ανάγκες στη Λιβύη. Η ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ ανήλθε σε 9 εκατ. Ευρώ το 2018 και 8 εκατ. Ευρώ το 2019. Η ανθρωπιστική βοήθεια αποτελεί μέρος της ευρύτερης υποστήριξης της ΕΕ προς τη Λιβύη για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κρίσης στη χώρα. Η ΕΕ έχει επίσης διαθέσει περίπου 367,7 εκατομμύρια ευρώ σε λοιπές περιοχές της Βόρειας Αφρικής και διμερή βοήθεια για την προστασία και τη βοήθεια μεταναστών, καταφυγίων και εσωτερικά εκτοπισμένων.
 
Μέσω των εταίρων της, η ΕΕ παρέχει επίσης υπηρεσίες προστασίας, τρόφιμα και άλλες προμήθειες για την υποστήριξη πληθυσμών που πλήττονται από συγκρούσεις. Παρέχει επίσης εκπαίδευση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης σε παιδιά που έχουν πληγεί από κρίσεις. Η ΕΕ παρέχει ακόμα βοήθεια σε όλα τα ευάλωτα άτομα, συμπεριλαμβανομένων των βίαια εκτοπισμένων και ευάλωτων πληθυσμών υποδοχής, των μεταναστών, των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο, ανεξάρτητα από το καθεστώς τους και αποκλειστικά με βάση τις ανάγκες, σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές της Λιβύης, μεταξύ άλλων στο νότιο και ανατολικό τμήμα της χώρας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Πυρκαγιά σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στο Σμολένσκ έπειτα από επίθεση με drones
Τιμωρία για τον ιερέα που τέλεσε το μνημόσυνο του Αλεξέι Ναβάλνι–Τον υποβίβασαν σε ψάλτη
Εφιαλτική νύχτα στη Γάζα-Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Ράφα και στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας
BINTEO: Κάμερα σε κουδούνι σπιτιού στο Ορεγκόν κατέγραψε καρέ-καρέ την αρπαγή γυναίκας
Οπλισμένοι θα πηγαίνουν στο σχολείο οι καθηγητές στο Τενεσί-Απόφαση του κοινοβουλίου
Η Ουάσινγκτον επιβάλλει νέες κυρώσεις κατά της Τεχεράνης με στόχο Ιρανούς χάκερ
Πυραυλικά πλήγματα της Ρωσίας στο Χάρκοβο της Ουκρανίας
Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ
Συνετρίβη αεροσκάφος μεταφοράς φορτίου με δυο επιβαίνοντες, στις ΗΠΑ
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του