Σάββατο 15 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ερντογάν: «Η Τουρκία δεν έχει βλέψεις στα εδάφη και την ελευθερία κανενός»

  21/10/2019 15:45
Ερντογάν: «Η Τουρκία δεν έχει βλέψεις στα εδάφη και την ελευθερία κανενός»

Ερντογάν: «Η Τουρκία δεν έχει βλέψεις στα εδάφη και την ελευθερία κανενός»

  21/10/2019 15:45
Οι εξελίξεις στη Συρία και την ανατολική Μεσόγειο δείχνουν ότι οι λανθασμένοι υπολογισμοί είναι καταδικασμένοι να χαλάσουν, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ενώ κατηγόρησε τη Δύση, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ότι στάθηκαν στο πλευρό της τρομοκρατίας.
 
Σε ομιλία του στο φόρουμ που διοργάνωσε η τουρκική κρατική τηλεόραση TRT World, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “οι εξελίξεις που ζήσαμε στη Συρία και την ανατολική Μεσόγειο δείχνουν ότι οι λανθασμένοι υπολογισμοί είναι καταδικασμένοι να χαλάσουν”, προσθέτοντας ότι “η Τουρκία δεν έχει βλέψεις στα εδάφη και την ελευθερία κανενός”. “Εμείς υπερασπιζόμαστε το δίκαιο και το μέλλον το δικό μας και των αδελφών μας”, ανέφερε.
 
Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “ολόκληρη η Δύση στάθηκε στο πλευρό των τρομοκρατών και όλοι μαζί μας επιτέθηκαν, συμπεριλαμβανομένων και των χωρών του ΝΑΤΟ και των χωρών της ΕΕ. Όλοι”. “Μα αφού εσείς ήσασταν εναντίον της τρομοκρατίας; Από πότε ξεκινήσατε να κινείστε μαζί την τρομοκρατία; Μήπως αυτές οι τρομοκρατικές οργανώσεις έγιναν μέλος του ΝΑΤΟ κι εμείς δεν το μάθαμε; Πως γίνεται αυτό;”, ανέφερε.
 
Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι “ολοκληρώθηκε ένα μεγάλο μέρος των 120 ωρών”. “Αύριο θα ταξιδέψουμε στη Ρωσία. Σε αυτό το ταξίδι θα συζητήσουμε με τον κ. Πούτιν και μετά θα κάνουμε πρώτα ο Αλλάχ τα βήματα που πρέπει να γίνουν”, ανέφερε.
 
Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι στα 17-18 χρόνια διακυβέρνησής του κόμματός του ΑΚΡ “δεν καθίσαμε ποτέ στο ίδιο τραπέζι με τρομοκρατικές οργανώσεις, δεν καθόμαστε και δεν θα καθίσουμε. Άλλοι μπορεί να καθίσουν, δεν μας ενδιαφέρει”.
 
Πρόσθεσε ότι “έχουν περάσει οι μέρες που στο παρασκήνιο διοικούσαν κράτη”. “Τελείωσε πλέον η στρεβλή τάξη πραγμάτων. Ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από 5”, ανέφερε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας