Ερντογάν: «Η Τουρκία δεν έχει βλέψεις στα εδάφη και την ελευθερία κανενός»

Οι εξελίξεις στη Συρία και την ανατολική Μεσόγειο δείχνουν ότι οι λανθασμένοι υπολογισμοί είναι καταδικασμένοι να χαλάσουν, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ενώ κατηγόρησε τη Δύση, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ότι στάθηκαν στο πλευρό της τρομοκρατίας.
 
Σε ομιλία του στο φόρουμ που διοργάνωσε η τουρκική κρατική τηλεόραση TRT World, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “οι εξελίξεις που ζήσαμε στη Συρία και την ανατολική Μεσόγειο δείχνουν ότι οι λανθασμένοι υπολογισμοί είναι καταδικασμένοι να χαλάσουν”, προσθέτοντας ότι “η Τουρκία δεν έχει βλέψεις στα εδάφη και την ελευθερία κανενός”. “Εμείς υπερασπιζόμαστε το δίκαιο και το μέλλον το δικό μας και των αδελφών μας”, ανέφερε.
 
Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “ολόκληρη η Δύση στάθηκε στο πλευρό των τρομοκρατών και όλοι μαζί μας επιτέθηκαν, συμπεριλαμβανομένων και των χωρών του ΝΑΤΟ και των χωρών της ΕΕ. Όλοι”. “Μα αφού εσείς ήσασταν εναντίον της τρομοκρατίας; Από πότε ξεκινήσατε να κινείστε μαζί την τρομοκρατία; Μήπως αυτές οι τρομοκρατικές οργανώσεις έγιναν μέλος του ΝΑΤΟ κι εμείς δεν το μάθαμε; Πως γίνεται αυτό;”, ανέφερε.
 
Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι “ολοκληρώθηκε ένα μεγάλο μέρος των 120 ωρών”. “Αύριο θα ταξιδέψουμε στη Ρωσία. Σε αυτό το ταξίδι θα συζητήσουμε με τον κ. Πούτιν και μετά θα κάνουμε πρώτα ο Αλλάχ τα βήματα που πρέπει να γίνουν”, ανέφερε.
 
Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι στα 17-18 χρόνια διακυβέρνησής του κόμματός του ΑΚΡ “δεν καθίσαμε ποτέ στο ίδιο τραπέζι με τρομοκρατικές οργανώσεις, δεν καθόμαστε και δεν θα καθίσουμε. Άλλοι μπορεί να καθίσουν, δεν μας ενδιαφέρει”.
 
Πρόσθεσε ότι “έχουν περάσει οι μέρες που στο παρασκήνιο διοικούσαν κράτη”. “Τελείωσε πλέον η στρεβλή τάξη πραγμάτων. Ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από 5”, ανέφερε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Αβάσιμοι ισχυρισμοί στην έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων ΗΠΑ απαντά το τουρκικό ΥΠΕΞ
Ανησυχία ΠΟΥ για κατανάλωση αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων στα παιδιά
Επιχείρηση Ισραήλ εναντίον του νοτίου Λιβάνου, βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας
Κατέρριψαν πύραυλο των Χούθι οι ΗΠΑ-Στόχος πλοίο με τέσσερις Έλληνες
Αποκάλυψη Politico-«Οι ΗΠΑ έστειλαν μυστικά στην Ουκρανία πυραύλους ATACMS μεγάλου βεληνεκούς»
Απαντήσεις για τους ομαδικούς τάφους στη Γάζα ζήτησε από Ισραήλ ο Λευκός Οίκος
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Αναθεώρηση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής της ΕΕ ενέκρινε το ΕΚ
Ο Μπάιντεν επικύρωσε νόμους για Ουκρανία-Ισραήλ και την απαγόρευση του TikTok