Τετάρτη 23 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Δείτε ζωντανά: Ο πρώτος γυναικείος περίπατος στο Διάστημα

  18/10/2019 15:46
Δείτε ζωντανά: Ο πρώτος γυναικείος περίπατος στο Διάστημα

Δείτε ζωντανά: Ο πρώτος γυναικείος περίπατος στο Διάστημα

  18/10/2019 15:46
Ξεκίνησε  ο διαστημικός περίπατος με πλήρωμα που αποτελείται αποκλειστικά από μόνο γυναίκες. Η έμπειρη αστροναύτης Κριστίνα Κοχ και η πρωτάρα Τζέσικα Μέιρ, κάνουν δουλειά…ηλεκτρολόγου.

Οι δύο γυναίκες δεν θα αλλάξουν μπαταρίες, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, αλλά θα αντικαταστήσουν ένα χαλασμένο εξάρτημα (ρυθμιστής φόρτισης-εκφόρτισης), που εμποδίζει να λειτουργεί σωστά μια νέα μπαταρία ιόντων λιθίου, η οποία είχε τοποθετηθεί προ ημερών.
 
Αρχικά, ο γυναικείος διαστημικός περίπατος είχε προγραμματισθεί για φέτος τον Μάρτιο, αλλά αναβλήθηκε λόγω έλλειψης διαστημικών στολών στο κατάλληλο για γυναίκες μέγεθος (medium), πρόβλημα που πλέον λύθηκε.
 
Μάλιστα η NASA, σε εκδήλωση στην έδρα της σε Ουάσιγκτον, παρουσίασε δύο νέες στολές για τις μελλοντικές αποστολές των αστροναυτών της. Οι στολές θα φορεθούν και από την πρώτη γυναίκα που -αν όλα πάνε καλά- σχεδιάζεται να πατήσει το πόδι της στη Σελήνη το 2024 στο πλαίσιο του προγράμματος «Αρτεμις».
 
Μέχρι τώρα, όσες γυναίκες είχαν κάνει διαστημικό περίπατο, συνοδεύονταν από άνδρα. Από τον πρώτο διαστημικό περίπατο το 1965, συνολικά 227 αστροναύτες έχουν «περπατήσει» στο διάστημα, εκ των οποίων μόλις 15 γυναίκες (όλες Αμερικανίδες πλην μίας).
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας