Οι Βρυξέλλες είπαν "ναι" για το Brexit-Η μπάλα τώρα στο Λονδίνο

Η επίτευξη μίας αναθεωρημένης συμφωνίας για το Brexit μεταξύ των διαπραγματευτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου αποδείχθηκε δύσκολη αλλά όχι ακατόρθωτη. Η μοίρα της, ωστόσο, θα εξαρτηθεί από τη Βουλή των Κοινοτήτων.
 
Η νέα ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από την στιγμή κατάληξης στις ρυθμίσεις. Το μεγάλο ερώτημα είναι κατά πόσον μπορεί να περάσει, δεδομένης της μοίρας που είχε η συμφωνία της Τερέζα Μέι με την Ε.Ε., η οποία απορρίφθηκε όλες τις φορές που δοκιμάστηκε στο Westminster. Υπενθυμίζεται ότι η Μέι είχε μεγαλύτερη κοινοβουλευτική δύναμη από ό,τι έχει ο Τζόνσον σήμερα και τα νούμερά της δεν έβγαιναν. Τι θα γίνει τώρα;
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτή είναι η νέα συμφωνία για το Brexit
 
Τα πρώτα όχι
Ήδη ο Μπόρις Τζόνσον έχει εισπράξει τα πρώτα όχι. Το μικρό Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας (DUP), ο ρόλος του οποίου κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικός, παρά το γεγονός πως διαθέτει μόλις δέκα έδρες, ανακοίνωσε ήδη την αντίθεσή του στον συμβιβασμό που αφορά άμεσα τη δική του περιοχή.

«Η συμφωνία η οποία ανακοινώθηκε στις Βρυξέλλες δεν θα ενώσει την χώρα και πρέπει να απορριφθεί. Ο καλύτερος τρόπος για την επίλυση του Brexit είναι να δοθεί στον λαό ο τελευταίος λόγος, μέσω της λαϊκής ψήφου», δήλωσε ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ηγέτης των Εργατικών, που είναι το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης με 245 έδρες.

Την πρόθεσή του να καταψηφίσει τη συμφωνία εξέφρασε και το SNP, το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας, που έτσι κι αλλιώς είναι εναντίον του Brexit, διότι, σύμφωνα με την αρχηγό του Νίκολα Στέρτζον, «προβλέπει μία πολύ χαλαρότερη σχέση με την Ε.Ε. σε ό,τι αφορά τους κανόνες για τα προϊόντα διατροφής, την περιβαλλοντική προστασία και τα δικαιώματα των εργαζομένων».
 
«Το τέλος του αγώνα για να σταματήσει το Brexit απέχει πολύ. Αυτή η συμφωνία για το Brexit θα είναι αρνητική για τη οικονομία μας, για τις δημόσιες υπηρεσίες και για το περιβάλλον μας», δήλωσε, από την πλευρά της, η αρχηγός των φιλοευρωπαίων Φιλελεύθερων Δημοκρατών Τζο Σουίνσον.

Ακόμη και ο πρωταγωνιστής της εκστρατείας υπέρ του Brexit Νάιτζελ Φάρατζ διαχώρισε τη θέση του, λέγοντας ότι πιστεύει πως πρέπει να απορριφθεί. «Θα δεχόμουν περισσότερο μία νέα ευρωπαϊκή συνθήκη, που είναι, ειλικρινά, πολύ κακή για εμάς, ή θα προτιμούσα μία αναβολή και εκλογές; Επιλέγω την δεύτερη εκδοχή», είπε.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιτεύχθηκε συμφωνία για το Brexit, ο λόγος πίσω στο Λονδίνο
 
Ο Βρετανός Πρωθυπουργός προσπαθεί να ασκήσει πιέσεις μέσω των Βρυξελλών, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, θα πει στους Ευρωπαίους ηγέτες πως δεν προτίθεται να ζητήσει παράταση, καθώς είτε θα υπάρξει αυτή η συμφωνία είτε θα υπάρξει Brexit χωρίς συμφωνία. 

Διαβάστε στον REPORTER τις τελευταίες εξελίξεις:
 
***Το κείμενο των συμπερασμάτων για την υιοθέτηση της συμφωνίας ΕΕ- ΗΒ στις Βρυξέλλες έδωσε στη δημοσιότητα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Αναλυτικά στα συμπεράσματα των τριών παραγράφων αναφέρονται τα εξής:
 
"Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εγκρίνει τη συμφωνία για την απόσυρση του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κοινότητα Ατομικής Ενέργειας. Στη βάση αυτή, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί την Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσουν ότι η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ την 1η Νοεμβρίου 2019, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή απόσυρση.
 
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εγκρίνει την πολιτική δήλωση που καθορίζει το πλαίσιο για τις μελλοντικές σχέσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επιβεβαιώνει εκ νέου την αποφασιστικότητα της Ένωσης να διατηρήσει στο μέλλον μια εταιρική σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο σύμφωνα με την πολιτική δήλωση. Η προσέγγιση της Ένωσης θα εξακολουθήσει να καθορίζεται από τις γενικές θέσεις και τις αρχές που καθορίζονται στις κατευθυντήριες γραμμές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που είχαν συμφωνηθεί προηγουμένως, καθώς και στις δηλώσεις της 25ης Νοεμβρίου 2018. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα.
 
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επαναλαμβάνει την ευγνωμοσύνη του στον Michel Barnier για τις ακούραστες προσπάθειές του ως κύριου διαπραγματευτή της Ένωσης και για τη συμβολή του στη διατήρηση της ενότητας μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ των 27 κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την απόσυρση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση".
 
 
***Σε δηλώσεις προβαίνει τώρα ο Μπόρις Τζόνσον
 
***Ο Ντόναλντ Τουσκ στη δημοσιογραφική διάσκεψη μετά το πέρας της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τόνισε ότι οι 27 της ΕΕ υιοθέτησαν τη συμφωνία, και καλούν σε ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών (επικυρώσεις από κοινοβούλια), ώστε να εφαρμοστεί χωρίς καθυστέρηση από την 1η Νοεμβρίου.
 
Τόσο ο ίδιος όσο και ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, εξήγησαν ότι έχει τεράστια σημασία το ότι με τη συμφωνία δεν έχει αντίρρηση η Δημοκρατία της Ιρλανδίας, με την οποία τα κράτη μέλη στέκονται αλληλέγγυα. Ο κ.Τουσκ υπενθύμισε ότι το συστατικό που κατέστησε τη συμφωνία εφικτή ήταν η αποδοχή από πλευράς ΗΒ των συνοριακών ελέγχων των εισαγωγών προς τη Βόρεια Ιρλανδία από την υπόλοιπη Βρετανία.
 
Ειδικά αναφορά στη σταθερότητα που προσφέρει η συμφωνία έκανε ο κ. Γιούνκερ. Ο κ. Τουσκ δήλωσε λυπημένος για το γεγονός ότι το ΗΒ φεύγει από την ΕΕ, ενώ τόσο ο κ. Γιούνκερ όσο και ο Λέο Βαράντκαρ, Πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, τόνισαν ότι η ΕΕ θα κρατήσει την πόρτα ανοιχτή για όταν το ΗΒ θα θελήσει να επιστρέψει.
 
Ο Λέο Βαράντκαρ εξήγησε ότι η βασική διαφορά της σημερινής συμφωνίας από το παλιό backstop είναι πως το παλιό backstop δεν προοριζόταν να χρησιμοποιηθεί, ενώ το σημερινό πρωτόκολλο ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί. Τα βλέμματα όλων πλέον στρέφονται στο βρετανικό κοινοβούλιο για το αν και κατά πόσο θα την επικυρώσει.
 
***Μετά την υιοθέτηση των Συμπερασμάτων, η μπάλα πλέον περνά στο γήπεδο του Λονδίνου.
 
 
***Ολοκληρώθηκε η συζήτηση για το Brexit στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και οι 27 ηγέτες ενέκριναν ομόφωνα το σχέδιο.  
 
***Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε στους ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ πως είναι σχετικά βέβαιος ότι η νέα συμφωνία Brexit θα ψηφιστεί στη Βουλή των Κοινοτήτων, δήλωσε ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος, μετά την ομιλία Τζόνσον στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών.
 
Ο Βρετανός πρωθυπουργός τότε αποχώρησε από την αίθουσα και οι 27 ηγέτες συνέχισαν να συζητούν το ζήτημα του Brexit.
 
 
***Πηγές από την Downing Street αναφέρουν ότι ο Μπόρις Τζόνσον προτίθεται να μείνει και αύριο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
 
 
***Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα εξέφρασε την ικανοποίησή της σήμερα για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ για το Brexit, διατυπώνοντας την ελπίδα η ίδια «βούληση» να διατηρηθεί έως την έγκριση της συμφωνίας από το βρετανικό κοινοβούλιο.
 
«Όπως το είπε (ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όταν υπάρχει βούληση, υπάρχει συμφωνία. Ελπίζω ότι αυτή η θέληση θα διατηρηθεί» έως την έγκριση της συμφωνίας από τους βουλευτές, υπογράμμισε η επικεφαλής του ΔΝΤ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στην Ουάσινγκτον.
 
Η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά τη διαδοχή της Γαλλίδας Κριστίν Λαγκάρντ στην ηγεσία του ΔΝΤ, επισήμανε ότι «αναπήδησε όπως η στερλίνα όταν άκουσε τα νέα» της συμφωνίας μεταξύ του Λονδίνου και των Βρυξελλών.
 
 
***Σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση του Brexit στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
 
 
***Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διακρίνεται ανάμεσα σε άλλους Ευρωπαίους ηγέτες να συζητά με τον Μπόρις Τζόνσον πριν από την έναρξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
 
***Πηγές από τις Βρυξέλλες αναφέρουν στα βρετανικά ΜΜΕ πως, παρόλο που ούτε ο Τζόνσον ούτε ο Γιούνκερ επιθυμούν παράταση, αυτή δεν έχει αποκλειστεί.
 
 
***Αρνητικός στο ενδεχόμενο μίας νέας καθυστέρησης εμφανίζεται ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
 
***Η είδηση της ημέρας είναι «η επιτυχημένη ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ της βρετανικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ από τις Βρυξέλλες.
 
«Τη μελετάμε και θα διαμορφώσουμε τη γνώμη μας, αλλά ήδη γνωρίζουμε κομμάτια αυτής της συμφωνίας και στο βαθμό που τα γνωρίζουμε, είναι μια καλή είδηση», είπε η Μέρκελ. «Το γεγονός ότι ο Ιρλανδός πρωθυπουργός είναι μάλλον χαρούμενος εδώ είναι πολύ σημαντική ένδειξη».
 
 
***Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα συνέλθει η Βουλή των Κοινοτήτων Σάββατο, από το 1982.
 
***Η Γερμανία θα εξετάσει στενά τη νέα συμφωνία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Χάικο Μάας, προσθέτοντας ότι όλες οι πλευρές εργάστηκαν από κοινού υπεύθυνα.
 
«Υπάρχουν ενδείξεις ελπίδας στις Βρυξέλλες για μια #BrexitDeal», ανέφερε ο Μάας στο Twitter. «Θα εξετάσουμε επισταμένα το κείμενο που προέκυψε από τη διαπραγμάτευση», πρόσθεσε.
 
 
***Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός χαιρέτισε σήμερα τη συμφωνία για το Brexit που επιτεύχθηκε από τη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση ως μια «μοναδική λύση» για τη Βόρεια Ιρλανδία που σέβεται τη μοναδική ιστορία και γεωγραφία της περιοχής που τελεί υπό τον έλεγχο των Βρετανών.
 
«Είναι καλή για την Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία. Όχι σκληρό σύνορο. Η οικονομία σε όλη τη νήσο και μεταξύ Ανατολής και Δύσης μπορεί να συνεχίσει να ευημερεί», έγραψε ο Λίο Βαράντκαρ σε ανάρτησή του στο Twitter.
 
 
***Διαδήλωση εναντίον του Brexit πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες
 
***Οι Βρετανοί βουλευτές ενέκριναν σήμερα το σχέδιο της κυβέρνησης να πραγματοποιηθεί το Σάββατο ειδική συνεδρίαση του Κοινοβουλίου, ώστε το σώμα να συζητήσει και να ψηφίσει τη συμφωνία του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για το Brexit.
 
Οι βουλευτές ενέκριναν επίσης μια αλλαγή στους κανόνες της συζήτησης του Σαββάτου, η οποία επιτρέπει να τεθούν σε ψηφοφορία πολλές τροπολογίες.
 
Η αλλαγή αυτή μπορεί να επιτρέψει να δοκιμασθούν στο Κοινοβούλιο ιδέες όπως το να εξαρτηθεί η αποδοχή της συμφωνίας από ένα δεύτερο δημοψήφισμα. Η κυβέρνηση ήταν αντίθετη στην αλλαγή αυτή, όμως έχασε τη σχετική ψηφοφορία με 287 ψήφους έναντι 275.
 
***Στις δικές του δηλώσεις, ο Μπόρις Τζόνσον ευχαρίστησε τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον Μισέλ Μπαρνιέ και τη διαπραγματευτική ομάδα της ΕΕ και συμφώνησε ότι το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό και για τους δύο και η συμφωνία δίκαιη και λογική. Υπερτόνισε δε τη μνεία Γιούνκερ στην προστασία της ειρήνης.
 
Ο ίδιος τόνισε ότι η συμφωνία "σημαίνει ότι μπορούμε να φέρουμε ένα πραγματικό Brexit", πως "το ΗΒ φεύγει ολόκληρο την 1η Νοεμβρίου και η Β. Ιρλανδία μπορεί να μετάσχει στις εμπορικές μας συμφωνίες". Δήλωσε ακόμα ότι "εμείς μπορούμε στο μέλλον να παίρνουμε τις αποφάσεις μας στο ΗΒ" και έκανε έκκληση στους βουλευτές του να υπερψηφίσουν το σχέδιο και να φέρουν εις πέρας το Brexit .
 
"Τώρα είναι η στιγμή να κάνουμε το Βrexit πραγματικότητα και να συμφωνήσουμε τη μελλοντικής μας σχέση", κατέληξε ο Μπόρις Τζόνσον.
 
 
***Η συμφωνία που επετεύχθη όχι μόνο είναι λογική και δίκαιη αλλά εξασφαλίζει ότι δε θα χρειαστεί νέα παράταση, τόνισε ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε δηλώσεις που πραγματοποίησε από κοινού με τον Πρωθυπουργό του ΗΒ Μπόρις Τζόνσον στην έδρα της Κομισιόν.
 
Ο Πρόεδρος Γιούνκερ επεσήμανε εκ νέου ότι το βασικότερο σημείο της συμφωνίας είναι η βεβαιότητα που φέρνει για τους πολίτες και η προστασία της ειρηνευτικής συμφωνίας για τη Β. Ιρλανδία.
 
Ανακοίνωσε ότι αμέσως μετά την επικύρωση, "ξεκινάμε την 1η Νοεμβρίου τις συζητήσεις μας για τη μελλοντική σχέση". Σημείωσε ότι θα εξηγήσει τη συμφωνία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και εναπόκειται πλέον στα κοινοβούλια (σε ΕΕ και ΗΒ) η έγκρισή της.
 
***Η κοινή δήλωση Τζόνσον-Γιούνκερ:

 
***Το Σάββατο θα κάνει τη δήλωσή του ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων ο Μπόρις Τζόνσον.
 
***Ο Σουηδός πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν, προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών δήλωσε: "Ανέκαθεν ήμασταν υπέρ μιας συντεταγμένης εξόδου", προσθέτοντας ότι "θα συνεχίσουμε τη διαδικασία με αυτή τη συμφωνία".

***Έχουμε καλά νέα σήμερα το πρωί, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. «Η συμφωνία πρέπει τώρα να εξηγηθεί από τεχνικής άποψης, να παρουσιαστεί από πολιτικής άποψης. Αυτό θα γίνει τις επόμενες ώρες. Σε ό,τι με αφορά, είμαι ικανοποιημένος που καταφέραμε να τη βρούμε και αρκετά βέβαιος ότι μπορεί να επικυρωθεί από το βρετανικό και το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».
 
*Ο Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ δήλωσε: «Είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά παραμένω επιφυλακτικός. Είναι στον χαρακτήρα μου, στην ιδιοσυγκρασία μου, διότι γνωρίζω από εμπειρία ότι ο διάβολος συχνά κρύβεται στις λεπτομέρειες….τώρα είναι απαραίτητο το βρετανικό Κοινοβούλιο να δώσει την έγκρισή του».
 
 
***Η Βρετανία εξασφάλισε μια καλή συμφωνία με την ΕΕ η οποία εγγυάται ότι όλο το Ηνωμένο Βασίλειο θα ανήκει σε μια τελωνειακή ένωση, δήλωσε σήμερα ο Τζέικομπ Ρις-Μογκ, ο αρμόδιος υπουργός για τις σχέσεις της κυβέρνησης με το Κοινοβούλιο, σημειώνοντας ότι αναμένεται να καθησυχάσει τις ανησυχίες του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας.
 
Το DUP ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να υποστηρίξει την συμφωνία που προτείνουν ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και η ΕΕ. Ωστόσο ο Ρις-Μογκ σημείωσε ότι το γεγονός ότι το ιρλανδικό backstop, όπως είναι γνωστό το δίχτυ ασφαλείας για τα ιρλανδικά σύνορα, αφαιρέθηκε από την συμφωνία θα πρέπει να είναι καθησυχαστικό.
 
"Είναι πραγματικά μια συναρπαστική και θετική συμφωνία. Αφαιρεί το αντιδημοκρατικό backstop. Αυτή είναι μια τεράστια πρόοδος για όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Θα εξασφαλίσει ότι θα είμαστε μία επικράτεια σε μία τελωνειακή ένωση", σημείωσε ο Ρις-Μογκ μιλώντας στο κοινοβούλιο. "Ελπίζω ότι και οι φίλοι μου στο DUP θα κρίνουν ότι αυτό που κάνει (η συμφωνία αυτή) για όλο το Ηνωμένο Βασίλειο είναι κάτι που τους προσφέρει ανακούφιση και υποστήριξη", υπογράμμισε.
 
 
***Ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών χαιρέτισε τη συμφωνία για το Brexit, που επιτεύχθηκε από τη βρετανική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, χαρακτηρίζοντάς την «μεγάλο βήμα προς τα εμπρός».
 
«Είναι μια συμφωνία που αναγνωρίζει όλα τα ζητήματα που εγείρουμε τα τελευταία τρία χρόνια. Είναι μια συμφωνία που θα προστατεύσει τους πολίτες σε αυτό το νησί, θα προστατεύσει την ειρήνη σε αυτό το νησί και θα προστατεύσει το εμπόριο σε αυτό το νησί», δήλωσε ο Σάιμον Κόβενι.
 
Πηγές: ΑΠΕ, ΚΥΠΕ, BBC, Guardian, Sky

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη