Σάββατο 15 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Έτοιμες για συνομιλίες άνευ όρων με το Ιράν δηλώνουν οι ΗΠΑ

  16/10/2019 21:45
Έτοιμες για συνομιλίες άνευ όρων με το Ιράν δηλώνουν οι ΗΠΑ

Έτοιμες για συνομιλίες άνευ όρων με το Ιράν δηλώνουν οι ΗΠΑ

  16/10/2019 21:45
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να διεξάγουν συνομιλίες με το Ιράν και να συναντηθούν με εκπροσώπους της ιρανικής κυβέρνησης άνευ όρων, δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Ιράν Μπράιαν Χουκ, μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, μεταδίδει το πρακτορείο TASS.
 
«Ο (Αμερικανός) πρόεδρος (Ντόναλντ) Τραμπ και ο υπουργός Εξωτερικών (Μάικ) Πομπέο εξέφρασαν με αρκετή σαφήνεια την ετοιμότητα των ΗΠΑ να διεξάγουν συνομιλίες με το Ιράν και είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε με τους Ιρανούς χωρίς προκαταρκτικούς όρους. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει για την επιδίωξη μας για την ειρήνη και για την ετοιμότητά μας να εξομαλύνουμε τις σχέσεις, εάν επιτύχουμε μια καθολική συμφωνία», επεσήμανε ο Μπράιαν Χουκ, το επιτελείο του οποίου υπάγεται στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
 
Ο Χουκ, προσέθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν συρρίκνωση της οικονομίας του Ιράν κατά 14% το 2019, γεγονός που θα δημιουργήσει σοβαρή κρίση στην χώρα.
 
«Αυτή τη στιγμή εξαιτίας των κυρώσεών μας το Ιράν δεν θα μπορέσει περαιτέρω να χρηματοδοτήσει πλήρως τον ήδη ισχνό προϋπολογισμό του για το 2019. Η οικονομία το Ιράν πέρυσι σημείωσε συρρίκνωση κατά 5% η οποία εφέτος θα υπερβεί το 10% . Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, η συρρίκνωση αυτή ενδέχεται να φθάσει στο 14%, με αποτέλεσμα το Ιράν να βρεθεί αντιμέτωπο με μια βαθιά ύφεση», είπε ο Χουκ.
 
Πηγή: ΑΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας