Τρίτη 22 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ανησυχεί για ανθρωπιστική κρίση ο ΟΗΕ, αλλά δεν ζητά τερματισμό της εισβολής

  16/10/2019 06:51
Ανησυχεί για ανθρωπιστική κρίση ο ΟΗΕ, αλλά δεν ζητά τερματισμό της εισβολής

Ανησυχεί για ανθρωπιστική κρίση ο ΟΗΕ, αλλά δεν ζητά τερματισμό της εισβολής

  16/10/2019 06:51

Στην Τουρκία μεταβαίνουν  ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς και ο υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, προκειμένου να διαπραγματευτούν τον τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Αρχικά ο Ταγίπ Ερντογάν έλεγε πως δεν θα τους δεχθεί και θα συναντηθούν μόνο με τους ομολόγους του, ωστόσο στην πορεία ανακοίνωσε ότι θα έχει συζητήσεις με την αμερικανική αποστολή. 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε τηλεφωνική συνομιλία για τη συριακή σύγκρουση με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν και τον προσκάλεσε στη Ρωσία «εντός των προσεχών ημερών», ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, το βράδυ το Κρεμλίνο. Τελικά η συνάντηση μεταξύ των δύο θα γίνει στο Σότσι στις 22 Οκτωβρίου. 

Η Ρωσία, ανακοίνωσε ότι στρατεύματά της έχουν δημιουργήσει μία περίπολο στα περίχωρα της Μανμπίζ μεταξύ των στρατών Τουρκίας και Συρίας και διαμηνύει πως δεν θα επιτρέψει γενικευμένη σύγκρουση, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο ρωσικός στρατός διέσχισε τον Ευφράτη και έφτασε μέχρι το Κομπανί.

Στο πεδίο των μαχών πλέον τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα απ’ ό,τι κατά την έναρξη της εισβολής, καθώς εμπλέκονται επίσημα ή ανεπίσημα πολλές δυνάμεις, κρατικές και μη, που συστρατεύονται με τις δύο πλευρές, δημιουργώντας διαφορετικό ισοζύγιο δυνάμεων. Θύματα αυτής της κατάστασης είναι ο άμαχος πληθυσμός, με τον αριθμό των νεκρών και των εκτοπισμένων συνεχώς να ανεβαίνει.

Δείτε πώς κάλυψε ο REPORTER όλες τις εξελίξεις, λεπτό προς λεπτό:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας