Πέμπτη 24 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Αυξάνουν τη διπλωματική πίεση στην Τουρκία οι ΗΠΑ, αμετανόητη η Άγκυρα

  15/10/2019 06:46
Αυξάνουν τη διπλωματική πίεση στην Τουρκία οι ΗΠΑ, αμετανόητη η Άγκυρα

Αυξάνουν τη διπλωματική πίεση στην Τουρκία οι ΗΠΑ, αμετανόητη η Άγκυρα

  15/10/2019 06:46

Ανυποχώρητη η Τουρκία, συνεχίζει για έκτη ημέρα το σφυροκόπημα στη βορειοανατολική Συρία. Oι μάχες στις περιοχές που βρίσκονται κατά μήκος των συνόρων συνεχίζονται και οι φόβοι για γενίκευση εντείνονται.

Μετά και τη συμφωνία με τους Κούρδους μαχητές, ο Συριακός στρατός προελαύνει στην Τελ Ταμέρ, 35 χιλιόμετρα νότια της Ρας Αλ Αΐν. Οι κάτοικοι τους υποδέχονται με επευφημίες..Ο συριακός στρατός έχει μεταφερθεί και στην Αΐν Ίσα, στα βόρεια της Ράκα. 

Την ίδια ώρα ο Ντόναλτ Τραμπ επέβαλε  στοχευμένες κυρώσεις σε τρεις υπουργούς της Τουρκίας με εκτελεστικό διάταγμα που υπεγράφη από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αξίωσε η Άγκυρα να «τερματίσει αμέσως την επίθεσή της» εναντίον των Κούρδων στη βορειοανατολική Συρία.

Στο στόχαστρο των αμερικανικών κυρώσεων βρίσκονται ιδίως τα υπουργεία — και προσωπικά οι υπουργοί — Ενέργειας, Άμυνας και Εσωτερικών της Τουρκίας, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ και τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, ο οποίος μίλησε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο μαζί με τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς. Οι τυχόν πόροι των υπουργείων και των υπουργών στην αμερικανική διαδικασία δεσμεύονται και οι διεθνείς συναλλαγές τους αποτιμημένες σε δολάρια θα εμποδίζονται στο εξής.

Δέιτε πως κάλυψε ο REPORTER τις εξελίξεις, λεπτό προς λεπτό: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας