LIVE: Συνεχίζονται και τη νύχτα οι μάχες στη Συρία-Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών

Στη βόρεια Συρία, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις, συνεχίζονται για τρίτη ημέρα οι τουρκικές επιχειρήσεις που ήδη έχουν στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους. Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 400 Κούρδοι μαχητές, ωστόσο πληροφορίες από την περιοχή κάνουν λόγο και για νεκρούς άμαχους, ενώ σχεδόν 200 χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους. Οι Κούρδοι, πάντως, δίνουν πολύ μικρότερους αριθμούς. 

Παγκόσμια ανησυχία προκαλεί η πολεμική σύρραξη. Για εξεύρεση διπλωματικής λύσης μιλά τώρα ο Ντόναλντ Τράμπ, ενώ το Πεντάγωνο εκφράζει φόβους για ενίσχυση της ISIS. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ απέρριψε οποιαδήποτε διαμεσολάβηση από τις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι "δεν μιλά με τρομοκράτες".

Σκληρή γλώσσα κατά του Ερντογάν χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ απορρίπτοντας τον εκβιασμό που επιχειρεί ο πρόεδρος της Τουρκίας μέσω των προσφύγων.

Με νεκρούς και από τις δύο πλευρές των συνόρων και με εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένους, όπως υπολογίζει ο ΟΗΕ, οι σκληρές μάχες μαίνονται στη βόρεια Συρία. Οι Κούρδοι μαχητές προβάλλουν αντίσταση, αλλά οι τουρκικές δυνάμεις συνεχίζουν την προέλασή τους. Μέσα σ΄αυτό το εκρηκτικό σκηνικό,όπως αναφέρει ο κουρδικός στρατός, πέντε επικίνδυνοι τζιχαντιστές της ISIS δραπέτευσαν από φρουρούμενη φυλακή. Σειρήνες πολέμου ηχούν και στις τουρκικές πόλεις που χτυπούν με ρουκέτες οι Κούρδοι.

Δείτε τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στον REPORTER

 

Δειτε Επισης

Επιστρέφει στα δημόσια καθήκοντα ο βασιλιάς Κάρολος
Μία 60χρονη στέφθηκε Μις Μπουένος Άιρες-«Εκπροσωπώ νέο παράδειγμα στα καλλιστεία»
Για ναζιστική νοοτροπία κατηγορεί τον Νετανιάχου ο Ερντογάν
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Δασκάλα παραδέχτηκε ότι σκότωσε τον σύντροφό της και τον έθαψε στον κήπο
Επίσημο τέλος στο κέντρο παρακολούθησης της εκεχειρίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
Επείγουσα εκκένωση δύο νοσοκομείων στο Κίεβο υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών
Η Σαουδική Αραβία θα φιλοξενήσει Άραβες και Ευρωπαίους ΥΠΕΞ για συνομιλίες για τη Γάζα
Ανέβαλε το ταξίδι του στην Ουάσινγκον ο Ταγίπ Ερντογάν
Είκοσι πέντε τόνοι χασίς βρέθηκαν σε φορτηγό με πεπόνια με προορισμό τη Γαλλία