Κυριακή 9 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Πώς δικαιολόγησε την επικείμενη εισβολή στη Συρία ο Τσαβούσογλου

  09/10/2019 14:44
Πώς δικαιολόγησε την επικείμενη εισβολή στη Συρία ο Τσαβούσογλου

Πώς δικαιολόγησε την επικείμενη εισβολή στη Συρία ο Τσαβούσογλου

  09/10/2019 14:44
Η Άγκυρα θα ενημερώσει όλες τις ενδιαφερόμενες χώρες και τα ΗΕ για την επιχείρησή της στη Συρία, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος ανέφερε ότι η επιχείρηση γίνεται στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

Σε συνέντευξη Τύπου στην Αλγερία, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι “έχουμε λάβει την απόφαση για επιχείρηση”. “Όταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι θα αποσυρθούν από την περιοχή και επιθυμούν να δημιουργηθεί ζώνη ασφαλείας ξεκινήσαμε διαπραγματεύσεις. Μόλις είδαμε ότι αυτή ήταν μια διαδικασία χρονοτριβής, ο Πρόεδρος μας είπε στον Τραμπ ‘δεν μπορούμε να έχουμε αποτέλεσμα μαζί σας, συνεχίζετε να παρέχετε στήριξη. Εμείς θα ξεκινήσουμε την επιχείρηση. Αυτό είναι ένα δικαίωμά μας που μας το διασφαλίζουν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Και την επιχείρησή μας θα την πραγματοποιήσουμε σε αυτό το πλαίσιο”, ανέφερε.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ακόμη ότι “στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου θα ενημερώσουμε όλες τις ενδιαφερόμενες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΕ. Θα είναι μια σημαντική επιχείρηση για την περιοχή. Θα καταστήσει δυνατή την επιστροφή των προσφύγων που βρίσκονται στην Τουρκία και στην περιοχή”, ανέφερε.
 
Στο μεταξύ, τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν στον οποίο ανέφερε ότι η τουρκική επιχείρηση στη Συρία θα συμβάλει στην ειρήνη και σταθερότητα.

Πηγές της τουρκικής προεδρίας αναφέρουν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος είπε στον Ρώσο ομόλογό του ότι η στρατιωτική επιχείρηση που σχεδιάζεται ανατολικά του Ευφράτη θα συμβάλει στην ειρήνη και σταθερότητα της Συρίας και θα ανοίξει τον δρόμο για την πολιτική λύση στη Συρία. Πρόσθεσε ακόμη ότι είναι βασικό από πλευράς Τουρκίας η προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων του λαού της Συρίας, προσθέτοντας ότι η Τουρκία εκτιμά την εποικοδομητική στάση της Ρωσίας σε αυτή τη διαδικασία. 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας