Όλες τις συμφωνίες με το Ισραήλ απειλεί να τερματίσει ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς απείλησε χθες στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ότι θα τερματίσει όλες τις συμφωνίες με το Ισραήλ, αν η επόμενη ισραηλινή κυβέρνηση αποπειραθεί να προσαρτήσει ένα στρατηγικής σημασίας κομμάτι της Δυτικής Όχθης, όπως υποσχέθηκε προεκλογικά ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.
 
Ο απερχόμενος Ισραηλινός πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πριν τις ισραηλινές βουλευτικές εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου να προσαρτήσει την Κοιλάδα του Ιορδάνη και τη βόρειας Νεκρής Θάλασσας.
 
"Εάν μια μελλοντική κυβέρνηση, όποια και αν είναι αυτή, προχωρήσει με αυτό το σχέδιο προσάρτησης, θα ακυρώσουμε όλες τις συμφωνίες που έχουμε υπογράψει με το Ισραήλ και θα τερματίσουμε όλες τις δεσμεύσεις που απορρέουν από αυτές", δήλωσε ο Αμπάς. "Απορρίπτουμε εντελώς αυτό το σχέδιο".
 
Παρόμοιες δηλώσεις είχε κάνει και τον Ιούλιο. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, Ισραήλ και Παλαιστίνιοι, υπό την ηγεσία τότε του Γιάσερ Αραφάτ, υπέγραψαν μια σειρά ειρηνευτικών συμφωνιών υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών.
 
Ο 84χρονος Αμπάς υποσχέθηκε επίσης στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τη διεξαγωγή παλαιστινιακών εκλογών. Οι τελευταίες εκλογές πραγματοποιήθηκαν το 2006 και στη Λωρίδα της Γάζας είχε επικρατήσει το κίνημα Χαμάς, αντίπαλος του κόμματος Φάταχ του Μαχμούντ Αμπάς.
 
"Όταν επιστρέψω στη χώρα μου, θα διοργανώσω εκλογές στη Δυτική Όχθη, τη Λωρίδα της Γάζας και την Ανατολική Ιερουσαλήμ και όλοι όσοι αντιταχθούν στις εκλογές θα λογοδοτήσουν στον Θεό και τη διεθνή κοινότητα", δήλωσε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος. Τον Δεκέμβριο του 2018 είχε ήδη υποσχεθεί να πραγματοποιήσει νέες παλαιστινιακές εκλογές εντός διαστήματος 6 μηνών.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αεροπλάνο της British Airways από Αθήνα για Λονδίνο με 180 επιβάτες πέρασε ξυστά από drone
ΒΙΝΤΕΟ: Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα στη φυλακή στον Ισημερινό-Ένας νεκρός
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Αποκλείστηκε από τις βουλευτικές ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζούμα
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα