Πέμπτη 2 Απρ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε. κορυφαία στελέχη των Εργατικών

  23/09/2019 17:50
Υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε. κορυφαία στελέχη των Εργατικών

Υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε. κορυφαία στελέχη των Εργατικών

  23/09/2019 17:50
Υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ τάχθηκαν με τις ομιλίες τους στο συνέδριο του Εργατικού Κόμματος ο σκιώδης Υπουργός Οικονομικών Τζον ΜακΝτόνελ και η σκιώδης Υπουργός Εξωτερικών Έμιλυ Θόρνμπερι.

Ο κ. ΜακΝτόνελ είπε ότι σε ένα πιθανό δεύτερο δημοψήφισμα θα ταχθεί υπέρ του "Remain", σημειώνοντας πάντως ότι σέβεται απόλυτα όσους τάσσονται υπέρ μίας εξόδου από την ΕΕ με λελογισμένους όρους.

Ανέφερε δε ότι η ανάκληση του Άρθρου 50 και η ακύρωση της διαδικασίας του Brexit χωρίς δημοψήφισμα, που υποστηρίζουν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, «στέλνει το λάθος μήνυμα».

Η κ. Θόρνμπερι είπε ότι οι Εργατικοί πρέπει να παλέψουν «με κάθε ίνα της ύπαρξής τους» για εκλογές και δημοψήφισμα, επιβεβαιώνοντας ότι η ίδια θα στηρίξει την επιλογή της παραμονής στην ΕΕ.

Σχολίασε ότι οι Εργατικοί πάντα πίστευαν ότι η χώρα είναι πιο δυνατή ως μέρος ενός διεθνούς κινήματος.

Η στάση τους έρχεται σε αντίθεση με την ουδέτερη μέχρι στιγμής στάση του ηγέτη Τζέρεμι Κόρμπιν ως προς το το πρέπει να υποστηρίξουν σε ένα νέο δημοψήφισμα οι Εργατικοί.

Η κ. Θόρνμπερι στράφηκε επίσης εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας ότι δεν μπορεί να λογίζεται ως ηγέτης του ελεύθερου κόσμου όταν κλειδώνει παιδιά σε κλουβιά, όταν προσπαθεί να αφαιρέσει από τις γυναίκες το δικαίωμα να ελέγχουν το σώμα τους και όταν υποστηρίζει ενεργά την καταπίεση και προσάρτηση της Παλαιστίνης.

Εν τω μεταξύ, σε μια πολιτική εξαγγελία που προκάλεσε αίσθηση, ο κ. ΜακΝτόνελ είπε ότι μια κυβέρνηση Εργατικών θα προωθούσε τη θέσπιση εβδομάδας 32 ωρών εργασίας κατά μέσο όρο σε ορίζοντα δεκαετίας.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας