Δευτέρα 14 Οκτ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Μια 74χρονη γιαγιά θα κρίνει το πολιτικό μέλλον του Μπόρις Τζόνσον

  23/09/2019 13:22
Μια 74χρονη γιαγιά θα κρίνει το πολιτικό μέλλον του Μπόρις Τζόνσον

Μια 74χρονη γιαγιά θα κρίνει το πολιτικό μέλλον του Μπόρις Τζόνσον

  23/09/2019 13:22
Mια γιαγιά, ετών 74 , θα κρίνει το πολιτικό μέλλον του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον.
 
Η Μπρέντα Χέιλ είναι η πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βρετανίας, αυτή που θα ανακοινώσει εντός των επόμενων ωρών την κρίσιμη απόφαση για το αν είναι σύννομη ή όχι η απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού να κλείσει την Βουλή των Κοινοτήτων επί πέντε εβδομάδες.
 
Από τα χείλη της 74χρονης Χέιλ θα ακουστεί η απόφαση που θα κρίνει την παραμονή του Τζόνσον στην Ντάουνινγκ Στρητ, όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα «Bild».
 
Η Μπρέντα είναι η πρώτη γυναίκα στην κεφαλή του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λονδίνου, συντονίζοντας τους συνολικά έντεκα δικαστές.
 
«Γνωρίζουμε ότι η υπόθεση πρέπει να επιλυθεί το συντομότερο δυνατόν... Ελπίζουμε να μπορέσουμε να ανακοινώσουμε την απόφασή μας στις αρχές της επόμενης εβδομάδας», δήλωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου.
 
Κι ενώ ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα έχει σήμερα συνομιλίες με τον πρόεδρο του Ευρωπαικού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην Μπρέντα.
 
Προέρχεται από οικογένεια δασκάλων, γεννήθηκε στο Γιορκσάιρ (βόρεια Αγγλία), και φοίτησε σε δημόσια σχολεία. Σπούδασε Νομική με ειδίκευση το οικογενειακό δίκαιο . Από το 2013 έως το 2017 διετέλεσε αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βρετανίας και, εν συνεχεία, ανέλαβε την προεδρία.
 
Είναι μητέρα μιας κόρης κι έχει δύο εγγόνια.
 
Η ισότητα των φύλων υπήρξε ανέκαθεν βασική μέριμνά της, όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα « Guardian» το 2010.
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας