Το Ιράν δεν περιορίζεται στα γεωγραφικά του όρια, δηλώνει ο αγιατολάχ Αλαμολχοντά

Το Ιράν δεν περιορίζεται στα "γεωγραφικά" όριά του και οι οργανώσεις που στηρίζονται από την Τεχεράνη σε διάφορες περιοχές της Μέσης Ανατολής "αποτελούν όλες τμήμα του Ιράν", δήλωσε σήμερα ένας θρησκευτικός ηγέτης, κατά τη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής, με φόντο την κλιμακούμενη ένταση στην περιοχή του Κόλπου.
 
Σύμφωνα με τον αγιατολάχ Αχμάντ Αλαμολχοντά "το Ιράν σήμερα δεν περιορίζεται στη γεωγραφική θέση του. Η Χασντ αλ Σαάμπι (σ.σ. σιιτική ομάδα πολιτοφυλακής) στο Ιράκ, η Χεζμπολάχ στον Λίβανο, η Ανσαρουχάλ (όπως αποκαλεί η Τεχεράνη το κίνημα των ανταρτών Χούτι στην Υεμένη), οι Δυνάμεις Εθνικής Άμυνας στη Συρία, ο Ισλαμικός Τζιχάντ και η Χαμάς στην Παλαιστίνη, όλες τους είναι Ιράν".
 
Ο υπερσυντηρητικός αγιατολάχ Αλαμολχοντά είναι ο επικεφαλής της προσευχής της Παρασκευής στο Μασχάντ, τη δεύτερη σε πληθυσμό πόλη του Ιράν. Είναι επίσης μέλος της Συνέλευσης που προτείνει, ελέγχει και έχει έχει το δικαίωμα να καθαρεί τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη.
 
Οι Χούτι κατέλαβαν μεγάλο μέρος της Υεμένης και από το 2014 πολεμούν τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις οι οποίες στηρίζονται από έναν συνασπισμό υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας. Η Τεχεράνη αρνείται ότι τους παρέχει στρατιωτική υποστήριξη, αλλά πολιτικά τους στηρίζει.
Η Χασάντ αλ Σαάμπι είναι ένας συνασπισμός ενόπλων σιιτικών οργανώσεων που πρόσκεινται στο Ιράν και δρα εντός των κόλπων του στρατού του Ιράκ.
 
"Ξέρετε πού βρίσκεται το Ιράν; Ο νότιος Λίβανος δεν είναι Ιράν; Η Χεζμπολάχ δεν είναι Ιράν; Ο νότος και ο βορράς σας είναι Ιράν", πρόσθεσε ο αγιατολάχ Αλαμολχοντά, απευθυνόμενος προφανώς στο Ριάντ που υποστηρίζει ότι οι επιθέσεις εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Aramco, το περασμένο Σάββατο, προήλθαν από τον "βορρά" (σ.σ. το Ιράν) και όχι από τον νότο (την Υεμένη).
 
"Οι αδαείς Αμερικανοί και ο Σαουδάραβας μισθοφόρος τους λένε ότι αυτό έγινε από το Ιράν (...) Όλοι αντιλαμβάνονται ότι θέλουν να εξαπατήσουν τον κόσμο", συνέχισε, προσθέτοντας ότι ένα στρατιωτικό πλήγμα εναντίον του Ιράν θα πυροδοτούσε μια αντίδραση που θα μετέτρεπε το Ισραήλ "σε στάχτες".
 
Πηγή: ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Τραγωδία στην Κολομβία-Πετούσε με αλεξίπτωτο πλαγιάς για να ξεπεράσει τη φοβία της και σκοτώθηκε
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη μετά από ένα μήνα
Άγγιξε τους 62 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος στη Βραζιλία-Γεμάτες οι παραλίες στο Ρίο
Μόλις 15 λεπτά πριν τα σιντριβάνια λιωμένων πετρωμάτων βγήκε η προειδοποίηση
Ουδέτερη ζώνη στην Ουκρανία ετοιμάζει ο Πούτιν
Δεν έπεισε Μπορέλ, Γαλλία και Γερμανία η νίκη Πούτιν-«Οι εκλογές βασίστηκαν στην καταπίεση»
Με την πρόταση για εκεχειρία διάρκειας 42 ημερών πάει στο Κατάρ η Ισραηλινή αντιπροσωπεία
Πρόταση Ισραήλ για ανακωχή έξι εβδομάδων στη Γάζα με αντάλλαγμα απελευθέρωση ομήρων
Ο Νοτιοκορεάτης Πρόεδρος προειδοποιεί κατά τεχνολογικής απειλής για δημοκρατία