Περπάτησε 2.700 χλμ για να… εξορκίσει τον Πούτιν-Χειροπέδες σε σαμάνο

Στη σύλληψη ενός περιπλανώμενου σαμάνου ο οποίος είχε διακηρύξει ότι αποστολή του ήταν «να βγάλει τα κακά πνεύματα» από τον Βλαντιμίρ Πούτιν προχώρησε ένοπλοι αστυνομικοί στη Σιβηρία.
 
Ο Αλεξάντερ Γκαμπίσεφ είχε ήδη περπατήσει περισσότερα από 2.700 χιλιόμετρα από την πόλη Γιακούτσκ με προορισμό τη Μόσχα όταν τελικά συνελήφθη.
 
Η αστυνομία επιβεβαίωσε την είδηση της σύλληψης του σαμάνου χωρίς, όμως, να ανακοινώνει το λόγο που του πέρασαν χειροπέδες.
 
Υποστηρικτές του Γκαμπίσεφ υποστηρίζουν ότι ο λόγος της σύλληψής του ήταν οι εκκλήσεις που απηύθυνε για ανατροπή της κυβέρνησης.
 
Η πορεία του Γκαμπίσεφ που ξεκίνησε πριν από έξι μήνες είχε προκαλέσει αντιδράσεις - θετικές και αρνητικές - στη Ρωσία. Όσοι τον υποστήριζαν το έκαναν από θυμό για την κατάσταση που επικράτησε στις τελευταίες εκλογές στη Ρωσία και η οποία προκάλεσε τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων ετών στη Μόσχα. Οι σαμάνοι, αντίθετα, τον είχαν καλέσει να κατεβάσει τους τόνους.
 
«Ο Θεός μου είπε να το κάνω αυτό, η φύση μου το είπε» έλεγε ο Γκαμπίσεφ υποστηρίζοντας ότι μετά τον «εξορκισμό» του Πούτιν «η Ρωσία θα απελευθερωθεί».
 
Η σύλληψη του Γκαμπίσεφ έγινε σε πρόχειρο καταυλισμό που είχε στήσει σε αυτοκινητόδρομο με υποστηρικτές του να υποστηρίζουν ότι οι αστυνομικοί που είχαν όπλα πήγαν κατευθείαν στη σκηνή του σαμάνου, τον πέταξαν στο έδαφος και του πέρασαν χειροπέδες.
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Η Αίγυπτος προτείνει μεσοπρόθεσμη συμφωνία εκεχειρίας με απελευθέρωση 20-40 ομήρων
Στο Λονδίνο εκλήθη ο Ρώσος πρεσβευτής μετά τη σύλληψη για υπόθεση εμπρησμού που σχετίζεται με την Ουκρανία
Επιστρέφει στα δημόσια καθήκοντα ο βασιλιάς Κάρολος
Μία 60χρονη στέφθηκε Μις Μπουένος Άιρες-«Εκπροσωπώ νέο παράδειγμα στα καλλιστεία»
Για ναζιστική νοοτροπία κατηγορεί τον Νετανιάχου ο Ερντογάν
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Δασκάλα παραδέχτηκε ότι σκότωσε τον σύντροφό της και τον έθαψε στον κήπο
Επίσημο τέλος στο κέντρο παρακολούθησης της εκεχειρίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
Επείγουσα εκκένωση δύο νοσοκομείων στο Κίεβο υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών