Σάββατο 11 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Να ηγηθεί της προσπάθειας για την κλιματική αλλαγή καλούν την ΕΕ οι ευρωβουλευτές

  17/09/2019 19:45
Να ηγηθεί της προσπάθειας για την κλιματική αλλαγή καλούν την ΕΕ οι ευρωβουλευτές

Να ηγηθεί της προσπάθειας για την κλιματική αλλαγή καλούν την ΕΕ οι ευρωβουλευτές

  17/09/2019 19:45
Η ΕΕ θα πρέπει να πρωταγωνιστήσει στις προσπάθειες για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ήταν το μήνυμα που έστειλαν σε Κομισιόν και Συμβούλιο οι Ευρωβουλευτές σήμερα στο πλαίσιο συζήτησης στην Ολομέλεια της προετοιμασίας της συνόδου κορυφής για τη δράση για το κλίμα και της συνόδου κορυφής για τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης στη Νέα Υόρκη.
 
Στις παρεμβάσεις τους κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι Ευρωβουλευτές σημείωσαν ότι η ΕΕ θα πρέπει να έχει σαφείς και ξεκάθαρους στόχους και εξήραν τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται ανά το παγκόσμιο από νέους ενάντια στην κλιματική αλλαγή.
 
Σε διευκρινιστική ερώτηση που έθεσε ο Κύπριος Ευρωβουλευτής ΕΛΚ, Λουκάς Φουρλάς, στην συνάδελφό του των Πρασίνων Γιούτα Πάολους η οποία είχε μόλις τοποθετηθεί λέγοντας ότι αυτά που κάνει η ΕΕ δεν είναι αρκετά και πρέπει να γίνουν περισσότερα, αφού στήριξε τα όσα είπε η κ. Πάολους για ανάληψη ηγετικού ρόλου από πλευράς Ευρώπης, έθεσε το ερώτημα πώς μπορεί να το αναλάβει αυτό το Ευρωκοινοβούλιο. 
 
«Πώς μπορούμε να πιέσουμε για να αναλάβουμε αυτόν τον ηγετικό ρόλο;», διερωτήθηκε.
 
Ευχαριστώντας τον Λουκά Φουρλά για την ερώτηση, η κ. Πάολους σημείωσε ότι η ΕΕ μπορεί να παίξει ένα πολύ ισχυρό ρόλο. Δικός μας ρόλος, ανέφερε, είναι να παρακολουθούμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατά πόσο επιδεικνύει αρκετή εγρήγορση στο ζήτημα.
 
Από την πλευρά του ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος, Αριάς Κανιέτε, ανέφερε ότι ήδη η ΕΕ πρωταγωνιστεί στον κόσμο όσον αφορά τους στόχους για μείωση των εκπομπών, χάρις και στην αποφασιστικότητα που επέδειξε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
 
Στην ΕΕ, σημείωσε ο ίδιος, μπορεί να αλλάζουν οι θητείες «αλλά η πολιτική μας παραμένει η ίδια». Έχουμε, πρόσθεσε, φιλόδοξους στόχους και ισχυρή νομοθεσία.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας