Υποψήφια πρωθυπουργός που θα σταματήσει το Brexit δηλώνει η Τζο Σουίνσον

Τη φιλοδοξία της να αναδειχθεί η επόμενη Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου και να σταματήσει το Brexit, διατύπωσε η αρχηγός των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Τζο Σουίνσον, σε ομιλία της το απόγευμα της Τρίτης που έκλεισε το φετινό συνέδριο του τέταρτου με βάση την κοινοβουλευτική δύναμη βρετανικού κόμματος.
 
«Δεν υπάρχει όριο στη φιλοδοξία μου για το κόμμα μας. Και σήμερα στέκομαι εδώ ως η υποψήφιά σας για πρωθυπουργός», είπε η 39χρονη πρόσφατα εκλεγμένη ηγέτιδα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών.
 
Όπως είπε, τα μεγάλα κόμματα έχουν κουραστεί και ο βρετανικός λαός αξίζει περισσότερα από έναν «προνομιούχο απόφοιτο του Ήτον» όπως ο Μπόρις Τζόνσον ή έναν «σοσιαλιστή της δεκαετίας του ‘70» όπως ο Τζέρεμι Κόρμπιν.
 
Επιβεβαιώνοντας την αλλαγή της επίσημης πολιτικής του κόμματος στο Brexit, από την υποστήριξη κατά προτεραιότητα ενός δεύτερου δημοψηφίσματος στη βούληση για ακύρωση του Brexit, η κ. Σουίνσον είπε: «Η πρώτη δουλειά είναι ξεκάθαρη: πρέπει να σταματήσουμε το Brexit. Και είμαστε απόλυτα σαφείς: μια κυβέρνηση πλειοψηφίας των Φιλελεύθερων Δημοκρατών θα ανακαλέσει το Άρθρο 50. Διότι δεν υπάρχει Brexit που θα είναι καλό για τη χώρα».
 
Συμπλήρωσε ότι το Brexit θα μπορούσε να στοιχίσει ζωές κατοίκων της Βρετανίας, επικαλούμενη τις ανησυχίες γιατρών για την επάρκεια φαρμάκων σε περίπτωση ενός no deal.
 
Επέκρινε τον Πρωθυπουργό Τζόνσον για τον χειρισμό του Brexit και κατηγόρησε τον Τζέρεμι Κόρμπιν ότι είναι «από τη φύση του» υποστηρικτής της εξόδου από την ΕΕ.
 
Η Τζο Σουίνσον αναφέρθηκε και στην ατζέντα της εσωτερικής πολιτικής της, λέγοντας ότι ως κυβέρνηση θα εφάρμοζε έναν «προϋπολογισμό ευημερίας» που δε θα είχε στο επίκεντρο το ΑΕΠ της χώρας αλλά τους δείκτες ευζωίας των πολιτών, όπως έχει κάνει η Νέα Ζηλανδία.
 
Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες έχουν επωφεληθεί από τη φυγή βουλευτών από τους Συντηρητικούς και τους Εργατικούς λόγω Brexit τους τελευταίους μήνες. Μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων έχουν καλωσορίσει στις τάξεις τους έξι βουλευτές, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των εκπροσώπων του κόμματος στη Βουλή των Κοινοτήτων σε 18.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Πρόσθετοι περιορισμοί των ΗΠΑ στον Ιρανό ΥΠΕΞ κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Προφυλακίστηκε στην Πολωνία ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με ρωσικές μυστικές υπηρεσίες
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
ΠΟΥ: H μετάδοση γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους αποτελεί πηγή "μεγάλης ανησυχίας"
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Γκουτέρες: Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, καταγγελίες εναντίον Ιράν και Ισραήλ
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)