Έφηβος ασθένησε από το άτμισμα και πλέον έχει πνευμόνια 70χρννου

Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει τις εκατοντάδες υποθέσεις ανθρώπων που ασθένησαν από το άτμισμα στις ΗΠΑ, εξαιτίας μιας αρρώστειας που πλήττει τους πνεύμονες αλλά για την οποία ακόμη δεν έχουν περισσότερα στοιχεία οι επιστήμονες.
 
Κι ενώ οι καταγεγραμμένοι θάνατοι από την εν λόγω ασθένεια ανέρχονται πλέον σε έξι, σοκ προκαλεί η περίπτωση ενός έφηβου, ο οποίος κάπνιζε ηλεκτρονικό τσιγάρο για ενάμιση χρόνο, ασθένησε από αυτή τη «μυστηριώδη» αρρώστια και πλέον οι πνεύμονές του μοιάζουν με 70χρονου, όπως του είπαν οι γιατροί. «Ήταν τρομακτικό, αυτή η μικρή συσκευή έκανε όλο αυτό στους πνεύμονές μου», δηλώνει ο 18χρονος για την ασθένεια που βίωσε στο CNN.
 
Έπειτα από τις εκκλήσεις για την πρόληψη μέτρων, η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες πως σχεδιάζει την κατάργηση των αρωματικών ηλεκτρονικών τσιγάρων. Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός υπουργός Υγείας Alex Azar δήλωσε ότι η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) θα οριστικοποιήσει ένα σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα αποσύρονται όλα τα αρωματικά ηλεκτρονικά τσιγάρα εκτός του καπνού από την αγορά.
 
Παράλληλα, η Μελάνια Τραμπ με ανάρτησή της στο Twitter σχολίασε ότι «ανησυχεί βαθιά για την αυξανόμενη επιδημία της χρήσης ηλεκτρονικών τσιγάρων στα παιδιά μας».
 
Συνολικά, στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί έξι θάνατοι σε 33 πολιτείες και 450 περιπτώσεις πνευμονικής νόσου που συνδέονται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Στις 450 περιπτώσεις που αναφέρθηκαν η πλειοψηφία είναι νέοι, με μέσο όρο ηλικίας 19 ετών, σύμφωνα με το BBC.
 
Πηγή: Έθνος

Δειτε Επισης

Φιντάν: Ο Νετανιάχου θέλει να σύρει σε πόλεμο τη Μέση Ανατολή για να παραμείνει ο ίδιος στην εξουσία
ΒΙΝΤΕΟ: Ηφαίστειο εξερράγη στη βορειοανατολική Κελέβη-Εκκενώθηκαν δύο χωριά
Το Ισραήλ «ζυγίζει» τις επιλογές του για την απάντηση στο Ιράν
Microsoft: Ρωσικές διαδικτυακές εκστρατείες έχουν στόχο να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών
Επίθεση της Χεζμπολάχ με πυραύλους και drone στο βόρειο Ισραήλ-Τραυματίστηκαν 14 στρατιώτες
Χαμάς: Θεωρούμε πολύτιμη τη στάση του αδελφού Ταγίπ Ερντογάν
Στην Ιταλία συνεδριάζουν οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 για πιθανές κυρώσεις στο Ιράν
Σεισμός 6,4 Ρίχτερ ταρακούνησε δυτικά τμήματα της Ιαπωνίας
Φον ντερ Λάιεν: Είναι καιρός για ευρωπαϊκή αφύπνιση για την άμυνα και την ασφάλεια
Κάμερον: Οποιαδήποτε απάντηση από το Ισραήλ στο Ιράν θα πρέπει να είναι περιορισμένης κλίμακας