Μυστικό «πραξικόπημα» εναντίον του Τζόνσον ετοιμάζουν οι Remainers

Μυστικό «πραξικόπημα» κατά του ένοικου της Νταόυνινγκ Στρητ Μπόρις Τζόνσον, ετοιμάζουν οι «Remainers» - αυτοί που επιθυμούν την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. - με τον Εργατικό πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, να κινεί τα νήματα της «εξέγερσης».
 
«Οι Βρετανοί πολίτες έχουν μπουχτίσει για ένα πράγμα: να ακούνε για το Brexit», δήλωσε λακωνικά το Σάββατο ο Τόνι Μπλερ.
 
Λίγες ώρες πριν από την σημερινή κρίσιμη συνάντηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του Μπόρις Τζόνσον για το καυτό θέμα του Brexit, η βρετανική εφημερίδα Indepednent αποκαλύπτει ότι ο Μπλερ επιθυμεί, όπως και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, την ανάκληση του άρθρου 50 και κατά συνέπεια, την ακύρωση του Brexit.
 
Υπενθυμίζεται ότι οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες στο χθεσινό τους συνέδριο, σκλήρυναν τη στάση τους κατά του Βrexit, υιοθετώντας επισήμως ως πολιτική γραμμή την ακύρωσή του, σε περίπτωση που καταφέρουν να κερδίσουν την εξουσία στις βουλευτικές εκλογές (κάτι απίθανο με βάση τις δημοσκοπήσεις).
 
Η πρώην πρωθυπουργός Τερέζα Μέι επικαλέστηκε αυτό το άρθρο της Συνθήκης της Λισαβόνας τον Μάρτιο του 2017, «ενημερώνοντας» κατ' αυτόν τον τρόπο τις Βρυξέλλες για την πρόθεση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ένωση.
 
Από την πλευρά του, ο Συντηρητικός πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, άφησε για πρώτη φορά να εννοηθεί ότι πρέπει να διεξαχθεί και δεύτερο δημοψήφισμα σε ότι αφορά την παραμονή της Βρετανίας ή όχι στην ΕΕ.
 
Πάντως, ο Μπόρις Τζόνσον εμμένει στην άποψή του ότι η χώρα του θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου, με ή χωρίς συμφωνία. Η πολιτική του έχει διχάσει το ίδιο του το κόμμα, του στοίχισε την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο και έφερε πιο κοντά το ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών.
 
Πέραν από τη σημερινή συνάντηση που θα έχουν Τζόνσον και Γιούνκερ, ο βρετανικός Τύπος εστιάζει το ενδιαφέρον του στις συνομιλίες του Βρετανού αρμοδίου για το Brexit, Στίβεν Μπάρκλεϊ και του Ευρωπαίου διαπραγματευτή Μισέλ Μπαρνιέ.
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Τέσσερις νεκροί από επίθεση με μαχαίρι στις ΗΠΑ-Συνελήφθη 22χρονος
Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Στραγγάλισε την κόρη του και πλήρωσε άστεγο $2 να κάψει τη σορό της-Ανατριχιαστικό βίντεο μετά τον φόνο
Ο Πούτιν δεν σκοπεύει να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ-«Αν δοθούν F-16 στην Ουκρανία, θα καταρρίπτονται»
Όγδοο πλοίο ανθρωπιστικής βοήθειας φεύγει από Μερσίνα για Γάζα
Στους 143 ο αριθμός των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα
Ανασύρθηκαν τα πτώματα δύο εργατών από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη
Βρέθηκε το «μαύρο κουτί» του Dali-Επικίνδυνο το έργο της μετακίνησης του πλοίου από τη γέφυρα
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Ράφα εγείρουν φόβους ότι δεν θα αργήσει η χερσαία στρατιωτική επιχείρηση