Πέμπτη 9 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

«Βράζει» η Μέση Ανατολή, βλέπει πραγματική απειλή για την ειρήνη η ΕΕ

  15/09/2019 17:25
«Βράζει» η Μέση Ανατολή, βλέπει πραγματική απειλή για την ειρήνη η ΕΕ

«Βράζει» η Μέση Ανατολή, βλέπει πραγματική απειλή για την ειρήνη η ΕΕ

  15/09/2019 17:25
Η ΕΕ προειδοποίησε σήμερα κατά μιας "πραγματικής απειλής για την περιφερειακή σταθερότητα" στη Μέση Ανατολή, έπειτα από τις επιθέσεις με στόχους σαουδαραβικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις που παρακωλύουν τις παγκόσμιες ενεργειακές προμήθειες και για την οποίες ανέλαβε την ευθύνη η ϋεμενίτικη οργάνωση Χούτι, που υποστηρίζεται από το Ιράν.
 
"Η χθεσινή επίθεση από drones με στόχο δύο πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco, στη Σαουδική Αραβία, συνιστά πραγματική απειλή προς την περιφερειακή ασφάλεια", ανέφερε σε ανακοίνωσή της μια εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.
 
"Σε μια περίοδο κατά την οποία οι εντάσεις στην περιοχή κλιμακώνονται, η επίθεση αυτή υπονομεύει το συνεχιζόμενο έργο για αποκλιμάκωση και διάλογο", είπε η ίδια, καλώντας για "απόλυτη αυτοσυγκράτηση και αποκλιμάκωση" χωρίς πάντως να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.
 
Επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι Υεμενίτες αντάρτες, προκάλεσε χθες, Σάββατο, πυρκαγιές σε δύο πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του ομίλου Aramco στη Σαουδική Αραβία, υποχρεώνοντας τη χώρα, η οποία είναι ο πρώτος παγκόσμιος εξαγωγέας μαύρου χρυσού, να μειώσει προσωρινά την παραγωγή της στο μισό. Την επίθεση καταδίκασαν ήδη οι ΗΠΑ και η Γαλλία.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας