Διαφαίνεται συμφωνία για την κατανομή των προσφύγων που φθάνουν στην Ιταλία

Η εφημερίδα Bild στην πρώτη σελίδα της έντυπης έκδοσης της -αλλά και στην ιστοσελίδα της- δημοσιεύει άρθρο που αναφέρει πως διαφαίνεται μια ευρωπαϊκή λύση «στη συνεχιζόμενη διαμάχη για τους πρόσφυγες που φτάνουν στην Ιταλία».
 
Όπως σημειώνεται ειδικότερα, σύμφωνα με σχέδιο που εκπονείται, το  Παρίσι και το Βερολίνο θα υποδέχονται το καθένα το ένα τέταρτο των προσφύγων που διασώζονται στην θάλασσα. Το υπόλοιπο 50% θα πηγαίνει στην Ιταλία, τη Μάλτα κλπ., σύμφωνα τουλάχιστον με τις πληροφορίες της εφημερίδας.
 
Από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών ακούγονται έπαινοι κυρίως για τις προσπάθειες της ΕΕ και του «συνασπισμού των   προθύμων».
 
Ο   Γερμανός Υφυπουργός Εξωτερικών, Στέφεν Μέγιερ δήλωσε: «Εάν πετυχαίναμε, κατά την έναρξη της Προεδρίας της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, να συμφωνηθεί μεταξύ των πρόθυμων να υποδεχθούν πρόσφυγες   κρατών   της   ΕΕ   ένα   σύστημα   κατανομής   όσων   διασώζονται   στην θάλασσα, αυτό θα ήταν ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».
 
Τα αριθμητικά στοιχεία για τη μετανάστευση δεν δίνουν καμία αφορμή για εφησυχασμό, συνεχίζει η Bild. Αντίθετα, έως τα τέλη Αυγούστου 2019, συνολικά 68.000μετανάστες έφτασαν στην Ευρώπη μέσω της Μεσογείου.
 
Για παράδειγμα, στην Ιταλία έφτασαν 5.800, στη Μάλτα 1.700, στα ελληνικά νησιά 28.200, στα χερσαία σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας περίπου 7.600 άτομα, στην Κύπρο 4.800, στην Ισπανία 20.000 άτομα.
 
Η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στην «διαδρομή της Ανατολικής Μεσογείου».
 
Σύμφωνα με την έκθεση της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία είναι στη διάθεση της Bild, «η μετανάστευση στα ελληνικά νησιά εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από μια σταθερή και σημαντική   αύξηση».
 
Σε   σύγκριση   με   την   αντίστοιχη   περίοδο   του προηγούμενου έτους (20.500 πρόσφυγες το 2018), η αύξηση εδώ είναι 37%. Αυτό επηρεάζει και τη Γερμανία, καθώς, σύμφωνα με την έκθεση, «η Ομοσπονδιακή Αστυνομία   διαπιστώνει   ότι   οι   παράνομες   συνοριακές   διαβάσεις   στα   γερμανο-αυστριακά σύνορα   εξακολουθούν   να   βρίσκονται   σε   υψηλό   επίπεδο».   Εκεί   η Ομοσπονδιακή Αστυνομία διαπιστώνει μέχρι και το ένα τρίτο των κατά μέσο όρο περίπου 700 παράνομων συνοριακών διαβάσεων ανά εβδομάδα.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Η Αίγυπτος προτείνει μεσοπρόθεσμη συμφωνία εκεχειρίας με απελευθέρωση 20-40 ομήρων
Στο Λονδίνο εκλήθη ο Ρώσος πρεσβευτής μετά τη σύλληψη για υπόθεση εμπρησμού που σχετίζεται με την Ουκρανία
Επιστρέφει στα δημόσια καθήκοντα ο βασιλιάς Κάρολος
Μία 60χρονη στέφθηκε Μις Μπουένος Άιρες-«Εκπροσωπώ νέο παράδειγμα στα καλλιστεία»
Για ναζιστική νοοτροπία κατηγορεί τον Νετανιάχου ο Ερντογάν
Δασκάλα παραδέχτηκε ότι σκότωσε τον σύντροφό της και τον έθαψε στον κήπο
Επίσημο τέλος στο κέντρο παρακολούθησης της εκεχειρίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
Επείγουσα εκκένωση δύο νοσοκομείων στο Κίεβο υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών
Η Σαουδική Αραβία θα φιλοξενήσει Άραβες και Ευρωπαίους ΥΠΕΞ για συνομιλίες για τη Γάζα
Ανέβαλε το ταξίδι του στην Ουάσινγκον ο Ταγίπ Ερντογάν