Πέραν των 160 χιλ. νέων δήλωσαν συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης

Περισσότεροι από 161 χιλιάδες νέοι, ηλικίας από 18 έως 30 ετών, έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, από το 2016 που συστήθηκε, με την πρωτοβουλία να έχει συμβάλει στη βελτίωση της ζωής πολλών ανθρώπων. Ο αρμόδιος Επίτροπος, Tίμπορ Νάβρατσιτς έχει προτείνει την επέκταση του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης και μετά το 2020.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Σάββατο είναι η τρίτη επέτειος της ομιλίας του προέδρου Γιούνκερ για την κατάσταση της Ένωσης το 2016, στην οποία είχε αναγγείλει τη σύσταση του Σώματος, το οποίο προσφέρει στους νέους τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων αλληλεγγύης σε ολόκληρη την ΕΕ.

Οι περισσότερες από τις χρηματοδοτούμενες δραστηριότητες προσφέρουν ευκαιρίες εθελοντισμού, μεμονωμένα ή σε ομάδες, ωστόσο, οι νέοι μπορούν επίσης να επωφεληθούν από πρακτική άσκηση και θέσεις εργασίας, αναφέρεται.
 
Προστίθεται ότι οι νέοι μπορούν να διαμορφώσουν οι ίδιοι έργα αλληλεγγύης, στο πλαίσιο των οποίων αναλαμβάνουν, αναπτύσσουν και διαχειρίζονται δραστηριότητες που συμβάλλουν σε θετικές αλλαγές στην κοινότητά τους, ενώ ζουν στο εξωτερικό και αποκτούν πολύτιμες δεξιότητες.

«Έχουμε επιτύχει πολλά τα τελευταία τρία χρόνια. Σε χρόνο ρεκόρ δημιουργήσαμε ένα νέο πρόγραμμα που παρέχει στους νέους και στις οργανώσεις ευκαιρίες να στηρίξουν συνανθρώπους μας, συμβάλλοντας στην οικοδόμηση μιας πιο συνεκτικής και αλληλέγγυας κοινωνίας» δήλωσε ο Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού, Tίμπορ Νάβρατσιτς.
 
Είπε επίσης ότι είναι περήφανος για το γεγονός ότι τόσο πολλοί νέοι είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν και να δραστηριοποιηθούν επιτόπου. «Ο ενθουσιασμός τους είναι πραγματική πηγή έμπνευσης. Για τον λόγο αυτόν έχω προτείνει την επέκταση και ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης μετά το 2020» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μία στις τρεις δραστηριότητες που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης προορίζεται για συμμετέχοντες οι οποίοι αντιμετωπίζουν φραγμούς όπως αναπηρία, εκπαιδευτικές δυσκολίες ή οικονομικά, κοινωνικά ή γεωγραφικά εμπόδια.

Δειτε Επισης

Εξετάζει αντιπρόταση του Ισραήλ με τους όρους για την επίτευξη εκεχειρίας η Χαμάς
Η Αίγυπτος προτείνει μεσοπρόθεσμη συμφωνία εκεχειρίας με απελευθέρωση 20-40 ομήρων
Στο Λονδίνο εκλήθη ο Ρώσος πρεσβευτής μετά τη σύλληψη για υπόθεση εμπρησμού που σχετίζεται με την Ουκρανία
Επιστρέφει στα δημόσια καθήκοντα ο βασιλιάς Κάρολος
Μία 60χρονη στέφθηκε Μις Μπουένος Άιρες-«Εκπροσωπώ νέο παράδειγμα στα καλλιστεία»
Για ναζιστική νοοτροπία κατηγορεί τον Νετανιάχου ο Ερντογάν
Δασκάλα παραδέχτηκε ότι σκότωσε τον σύντροφό της και τον έθαψε στον κήπο
Επίσημο τέλος στο κέντρο παρακολούθησης της εκεχειρίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
Επείγουσα εκκένωση δύο νοσοκομείων στο Κίεβο υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών
Η Σαουδική Αραβία θα φιλοξενήσει Άραβες και Ευρωπαίους ΥΠΕΞ για συνομιλίες για τη Γάζα