Το χάος του άτακτου Brexit και επίσημα-Ουρές, ελλείψεις, αυξήσεις στην επιχείρηση Yellowhammer

Τις τεράστιες δυσκολίες που θα φέρει στη Βρετανία αποκαλύπτουν τα επίσημα έγγραφα της επιχείρησης Yellowhammer που δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά από πίεση Βρετανών βουλευτών.
 
Στο πεντασέλιδο έγγραφο περιγράφονται οι αυξήσεις στις τιμές τροφίμων και καυσίμων, τα προβλήματα στην προμήθεια φαρμάκων αλλά και το χάος στους δρόμους και τις μετακινήσεις στη Βρετανία.

Στα έγγραφα σημειώνεται ότι όσα αναγράφονται αποτελούν το «χειρότερο δυνατό σενάριο».

Συγκεκριμένα προβλέπεται μια αύξηση στο χρόνο αναμονής των φορτηγών που θέλουν να περάσουν τη Μάγχη. «Η απουσία προετοιμασίας σε συνδυασμό με τον περιορισμένο χόρο στα γαλλικά λιμάνια για τα "ανέτοιμα" φορτηγά θα μπορούσαν να προκαλέσουν μείωση της ροής κατά 40%-60% μέσα σε μια ημέρα» ανφέρεται χαρακτηριστικά με τους συντάκτες να σημειώνουν ότι το χάος αυτό θα μπορούσε να διαρκέσει έως και 3 μήνες χωρίς να αποκλείεται και «σημαντικά μεγαλύτερη περιόδος αναταραχής» καθώς τα φορτηγά θα περιμένουν έως και 2,5 ημέρες για να περάσουν στη Βρετανία.
 
Αυτό πρακτικά θα σημαίνει και προβλήματα στην προμήθεια φαρμάκων καθώς ορισμένα έχουν μικρή περίοδο ζωής και δεν μπορού να γίνουν από πριν παραγγελίες τους. Αυτή η έλλειψη είναι πιθανόν να οδηγήσει σε κρίσεις με διάφορες ασθένειες, σημειώνουν οι συντάκτες.
 
Όσον αφορά τα τρόφιμα η προσοχή στρέφεται «σε ορισμένους τύπους φρέσκων τροφίμων» για τους οποίους θα μπορούσαν να υπάρχουν μειώσεις καθώς αναμένονται προβλήματα και υλικά συσκευασιών. «Σε συνδυασμό αυτοί οι δύο παράγοντες δεν θα προκαλέσουν συνολικές ελλείψεις αλλά θα μειώσουν τη διαθεσιμότητα και θα προκαλέσουν αύξηση τιμών, εξέλιξη που θα επηρεάσει ευπαθείς ομάδες».
 
Το σχέδιο Yellowhammer προειδοποιεί, τέλος, για «διαδηλώσεις και αντι-διαδηλώσεις σε όλη την Βρετανία που θα απασχολήσουνε μεγάλες δυνάμεις της αστυνομίας. Υπάρχει, επίσης, η πιθανότητα αύξησης των εντάσεων και διαταραχής της δημόσιας τάξης».
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα
 

Δειτε Επισης

Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Αποκλείστηκε από τις βουλευτικές ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζούμα
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα