Δεν μπορεί να δεχτεί νέο κύμα προσφύγων από τη Συρία η Τουρκία, διαμηνύει ο Ερντογάν

Η Τουρκία δεν είναι δυνατόν πλέον να αντιμετωπίσει ένα νέο κύμα προσφύγων από την Συρία, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος σε συνάντησή του με τον Αμερικανό Υπουργό Εμπορίου Ουίλμπουρ Ρος και την αντιπροσωπεία του.
 
Στην ομιλία του, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “πλέον δεν είναι δυνατόν η χώρα μας να αντιμετωπίσει ένα νέο κύμα προσφύγων από τη Συρία”.
 
“Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο εμπόδιο τόσο για τη χώρα μας όσο και για περιοχή μας και για την επιστροφή των προσφύγων είναι οι τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το ΡΚΚ και το παράρτημά του το YPG. Αυτή η δομή η οποία διεξάγει εθνοκάθαρση, εξαναγκάζει τον λαό της περιοχής σε μετανάστευση, απειλεί ζωή και την ασφάλεια της περιουσίας των Τούρκων πολιτών, οπωσδήποτε να σταματήσει να είναι στοιχείο απειλής”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.
 
Ο Ταγίπ Ερντογάν πρόσθεσε: “Η προσδοκία μας από τις ΗΠΑ είναι να σταθεί δίπλα μας στον αγώνα μας ενάντια στην τρομοκρατία και στις προσπάθειές μας για δημιουργία ζώνης ασφαλείας με την οποία θα μπορούν να επιστρέψουν οι πρόσφυγες στα σπίτια τους”.
 
Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι η Τουρκία έχει ισχυρές εμπορικές, στρατιωτικές και οικονομικές σχέσεις με τις ΗΠΑ. “Πιστεύω ότι ο διάλογος μεταξύ μας θα στεφθεί με την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο κ. Τραμπ στη χώρα μας”, ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν.
 
Όπως είπε ο εμπορικός όγκος μεταξύ των δύο χωρών είναι 20 δις δολάρια και στόχος είναι να φτάσει τα 100 δις δολάρια. “Στην τελευταία μας συνάντηση με τον κ. Τραμπ μιλήσαμε για 75 δις εκατομμύρια δολάρια αλλά μετά συμφωνήσαμε να ανέβει στα 100 δις δολάρια”, ανέφερε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Αρχίζει διαδικασία επί παραβάσει κατά της Κύπρου η Κομισιόν-Δεν εφάρμοσε κανόνες της ΕΕ για καταπολέμηση της απάτης
Υπερψηφίστηκε από το ΕΚ η Οδηγία για καταπολέμηση βίας κατά γυναικών
BINTEO: Αναστάτωση στο Λονδίνο-Άλογα κάλπαζαν ελεύθερα στο κέντρο της πόλης
Γερμανός σέρφερ έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες στην Πορτογαλία-Δάμασε κύμα 28 μέτρων
Κύμα ακραίου καύσωνα στις Φιλιππίνες-Συστάσεις για αποφυγή μετακινήσεων
Πυρκαγιά σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στο Σμολένσκ έπειτα από επίθεση με drones
Πώς αεροπλάνο στο αεροδρόμιο JFK παραλίγο να συγκρουστεί με άλλα 4 αεροσκάφη-Τους έσωσε ο πιλότος
Τιμωρία για τον ιερέα που τέλεσε το μνημόσυνο του Αλεξέι Ναβάλνι–Τον υποβίβασαν σε ψάλτη
Εφιαλτική νύχτα στη Γάζα-Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Ράφα και στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας
BINTEO: Κάμερα σε κουδούνι σπιτιού στο Ορεγκόν κατέγραψε καρέ-καρέ την αρπαγή γυναίκας