Έξι χωροφύλακες σκοτώθηκαν σε επίθεση στην Μπουρκίνα Φάσο

Έξι χωροφύλακες σκοτώθηκαν χθες Δευτέρα στην Ινατά, κοινότητα στην επαρχία Σουμ, στο βόρειο τμήμα της Μπουρκίνα Φάσο, δήλωσαν πηγές προσκείμενες στα σώματα ασφαλείας της φτωχής χώρας της δυτικής Αφρικής.

«Ομάδα της χωροφυλακής, καθώς επέστρεφε από αποστολή ανεφοδιασμού, έπεσε σε ενέδρα που είχαν στήσει ένοπλοι στην είσοδο της Ινατά», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η μία από τις πηγές.

Η επίθεση «έγινε το πρωί με αποτέλεσμα τον θάνατο έξι στελεχών», διευκρίνισε έτερη πηγή, που απέδωσε την επίθεση σε κάποια απο τις «τρομοκρατικές» οργανώσεις που «δρουν στην περιοχή».

Η πολύνεκρη ενέργεια καταγράφηκε μία ημέρα μετά τη διπλή επίθεση σε δύο κοινότητες της επαρχίας Σανματενγκά (βόρεια), με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 29 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι έξι, όλοι άμαχοι, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Την ίδια ημέρα, προχθές Κυριακή, τέσσερις στρατιωτικοί τραυματίστηκαν σε επίθεση εναντίον της περιπόλου τους στη Μπαν, στην επαρχία Γιατενγκά, επίσης στο βόρειο τμήμα της χώρας, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο άλλη πηγή προσκείμενη στις δυνάμεις ασφαλείας.

Μέσω Twitter, ο πρόεδρος της Μπουρκίνα Φάσο, ο Ροκ Μαρκ Κριστιάν Καμπορέ, καταδίκασε τις «αχαρακτήριστες» επιθέσεις, διαμηνύοντας πως «δεν θα μείνουν ατιμώρητες».

Η Μπουρκίνα Φάσο έχει παγιδευτεί τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια στην αρπάγη της κλιμακούμενης βίας που οι αρχές αποδίδουν σε τζιχαντιστικές οργανώσεις, κάποιες από τις οποίες ορκίζονται πίστη στην Αλ Κάιντα, ενώ άλλες στο Ισλαμικό Κράτος.

Από τις αρχές του 2015 οι επιθέσεις των τζιχαντιστών, ολοένα συχνότερες, ολοένα πιο πολυαίμακτες, ειδικά στο βόρειο και στο ανατολικό τμήμα της χώρας, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 570 ανθρώπους, σύμφωνα με μια πρόσφατη καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο στρατός της Μπουρκίνα Φάσο, που υφίσταται βαριές απώλειες — έχασε 24 άνδρες σε μία επίθεση τον Αύγουστο — μοιάζει να αδυνατεί να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότητα τη δράση των τζιχαντιστών, ενώ η απειλή, που αρχικά περιοριζόταν στον βορρά, εξαπλώνεται σε άλλες περιοχές, στο ανατολικό και στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Οι Βρυξέλλες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν απόπειρες ανάμιξης της Ρωσίας στις ευρωεκλογές
«Είσαι γιος μου»-Ο ιερέας που μαχαιρώθηκε στο Σίδνεϊ συγχώρησε το δράστη
Δύο ώρες πριν είχε πεθάνει ο 68χρονος που τον πήγε νεκρό στην τράπεζα η ανιψιά του για δάνειο €3.000
Ικανοποιημένη η Κυβέρνηση με τα Συμπεράσματα για Τουρκία-«Επιτεύχθηκε η σύνδεση με Κυπριακό»
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή του ισχυρού σεισμού 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία-Στους οκτώ οι τραυματίες
Πού οφείλεται η «κακοκαιρία του αιώνα» στο Ντουμπάι και η θεωρία της σποράς των νεφών
Τραγωδία στο Μπανγκαλντές-Οδηγός φορτηγού παρέσυρε τρία τρίκυκλα και όχημα, έντεκα νεκροί
Δραματική έκκληση Ζελένσκι προς ΕΕ για βοήθεια-Αιχμές για τη στάση απέναντι στο Ισραήλ
Ήταν έτοιμο να απαντήσει στην Τεχεράνη το Ισραήλ-Ο ρόλος Μπάιντεν που άλλαξε την εικόνα
Κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης αποφάσισαν οι 27 ηγέτες-«Σαφές μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε»