Υπό δικαστική έρευνα ο Σαλβίνι για την υπόθεση του Sea Watch

Δικαστική έρευνα διατάχθηκε για τον πρώην υπουργό Εσωτερικών και ηγέτη της ξενοφοβικής Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, στο πλαίσιο της αγωγής που είχε ασκηθεί τον περασμένο Ιούλιο εναντίον του για συκοφαντία από την κυβερνήτη του σκάφος Sea Watch 3, Καρόλα Ρακέτε.
 
Όπως αποκαλύφθηκε χθες, τις προηγούμενες ημέρες η Εισαγγελία της Ρώμης διαβίβασε στην αντίστοιχη του Μιλάνου - τόπο κατοικίας του Σαλβίνι - τον φάκελο της αγωγής. Η ενάγουσα στην αγωγή της ζητεί την κατάσχεση των λογαριασμών του Σαλβίνι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς εκεί ο πρώην υπουργός είχε διατυπώσει ορισμένα δυσφημιστικά και προσβλητικά σχόλια σε σχέση με την περιπέτεια του σκάφους της ΜΚΟ που κυβερνούσε η Ρακέτε και «έσπασε» την απαγόρευση του Σαλβίνι να αποβιβάσει τους πρόσφυγες που είχε διασώσει.
 
Η αντίδραση του Σαλβίνι υπήρξε εξίσου υπεροπτική: «Με κατήγγειλε μία Γερμανίδα κομμουνίστρια» που εμβόλισε ένα σκάφος της Οικονομικής Αστυνομίας. Για εμένα είναι ένα παράσημο. Δεν θα υποκύψω ποτέ», έγραψε στο αγαπημένο του μέσο, το Twitter, ο Σαλβίνι.
 
Σύμφωνα με την αγωγή που κατέθεσε ο νομικός εκπρόσωπος της ΜΚΟ, Αλεσάντρο Γκαμπερίνι για λογαριασμό της Ρακέτε, ο «υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι έκανε πλήθος σχόλια μέσω των διαφόρων διαύλων επικοινωνίας που διαθέτει (τηλεοπτικές συνετεύξεις, βίντεο στο Facebook, αναρτήσεις στο Twitter), που δεν είναι νόμιμες εκφράσεις του αναφαίρετου δικαιώματος για κριτική, αλλά για επιθέσεις άσκοπες και συκοφαντικές κατά του προσώπου μου με απειλητικούς τόνους, άμεσα κι έμμεσα, που αφορούν και την ίδια την δικαστή Αλεσάντρα Βέλα του Ακράγαντα».
 
Στο κλίμα μίσους που είχε δημιουργηθεί σχετικά με το επεισόδιο του Sea Watch3, που είχε λάβει και διεθνείς διπλωματικές διαστάσεις, o Σαλβίνι είχε χαρακτηρίσει την Ρακέτε «ψευτοπαληκαρού, εγκληματία, παράνομη, κακοποιό», εκφράσεις που σύμφωνα με το κείμενο της αγωγής «είναι απολύτως ιδανικές για να παρακινήσουν νέα εγκλήματα, δημιουργώντας και τροφοδοτώντας μία μαζική και διαδεδομένη δίνη βίας, σε ευτυχώς λεκτικό επίπεδο, που έχει εκφρασθεί σε χιλιάδες συκοφαντικά επεισόδια».
 
Ο δικηγόρος της οργάνωσης κάνει λόγο για «ανεύθυνες, επιθετικές και ψευδείς δηλώσεις» και τονίζει: «Εάν κάποιος τις κάνει σε ένα καφενείο, λέμε συνήθως πως είναι ανεύθυνος. Αλλά. όταν τις κάνει κάποιος που έχει θεσμικές αρμοδιότητες, μπορείτε κάλλιστα να αντιληφθείτε το ειδικό βάρος που έχει μία τέτοια εκφορά. Εμείς θεωρούμε πως αξίζει να ερευνηθεί δικαστικά, διότι δημιουργεί ως ένα μεγάλο ωστικό κύμα, μεγάλες αναταράξεις γύρω του».
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα
 

Δειτε Επισης

Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Τέσσερις νεκροί από επίθεση με μαχαίρι στις ΗΠΑ-Συνελήφθη 22χρονος
Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Στραγγάλισε την κόρη του και πλήρωσε άστεγο $2 να κάψει τη σορό της-Ανατριχιαστικό βίντεο μετά τον φόνο
Ο Πούτιν δεν σκοπεύει να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ-«Αν δοθούν F-16 στην Ουκρανία, θα καταρρίπτονται»
Όγδοο πλοίο ανθρωπιστικής βοήθειας φεύγει από Μερσίνα για Γάζα