To έκανα για την ασφάλεια της οικογένειάς μου, είπε ο Χάρι για το… σκανδαλώδες ιδιωτικό τζετ

Αισθητή είναι ακόμη η οσμή του σάλου που προκάλεσε ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ με τα ταξίδια τους, για τα οποία χρησιμοποίησαν ιδιωτικό τζετ ξεσηκώνοντας κύμα αντιδράσεων από τους οικολόγους.
 
«Το 99% των περιπτώσεων ταξιδεύω με εμπορικές πτήσεις σε όλο τον κόσμο. Καμιά φορά, όμως, δεν μπορώ να το αποφύγω για να είμαι σίγουρος ότι η οικογένειά μου θα είναι ασφαλής. Είναι τόσο απλό» απάντησε, από εκδήλωση στο Άμστερνταμ, όταν ερωτήθηκε για το ταξίδι.
 
Μεταξύ άλλων τόνισε ότι κανείς δεν είναι τέλειος και όλοι μπορούμε να κάνουμε πολλά παραπάνω όσον αφορά τον περιβάλλον.  «Όλα έχουν να κάνουν με την ισορροπία. Αν χρειαστεί να πετάξω με ιδιωτικό αεροσκάφος, θα σιγουρευτώ την επόμενη φορά να μην επιβαρύνω το περιβάλλον ξανά».
 
Το σχήμα «Travalyst», που σχεδιάζεται για να βελτιώσει την περιβαλλοντική προστασία και να διευρύνει την οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων, θέλει να βοηθήσει ώστε η ταξιδιωτική βιομηχανία να γίνει μια δύναμη του καλού, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.
 
«Το ταξίδι έχει την απαράμιλλη δύναμη να κάνει τους ανθρώπους ανοιχτούς σε διαφορετικές κουλτούρες, νέες εμπειρίες και τους κάνει να εκτιμούν βαθιά αυτά που ο κόσμος μας έχει να προσφέρει», δήλωσε ο Χάρι.
 
«Καθώς ο τουρισμός αυξάνεται αναπόφευκτα, έχει εξαιρετική σημασία να επιταχύνουμε την υιοθέτηση αειφόρων πρακτικών παγκοσμίως, όπως και να εξισορροπήσουμε αυτή την ανάπτυξη με τις ανάγκες του περιβάλλοντος και του τοπικού πληθυσμού», συμπλήρωσε.
 
Στο στόχαστρο συνεχίζουν να βρίσκονται οι Σάσεξ, ξεσηκώνοντας όχι μόνον όσους τους κατηγορούν για χλιδάτη ζωή αλλά και τους ακτιβιστές του περιβάλλοντος.
 
Αφορμή ήταν το ταξίδι τους με ιδιωτικό τζετ, το τέταρτο μέσα σε 11 μόλις μέρες, που άναψε «φωτιές», καθώς ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ κατηγορούνται για περιβαλλοντική υποκρισία.
 
Ο τελευταίος τους προορισμός ήταν το σπίτι του διάσημου τραγουδιστή Έλτον Τζον, στη Νίκαια, όπου έσπευσε να βγάλει τα «κάστανα από τη φωτιά». Ο τραγουδιστής υποστήριξε ότι όχι μόνον πλήρωσε τα έξοδα του ταξιδιού, αλλά, στηρίζοντας τη δέσμευση του πρίγκιπα Χάρι για το περιβάλλον «διασφαλίσαμε ότι η πτήση τους θα είχε ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα, κάνοντας την απαραίτητη συνεισφορά» σε σχετική οργάνωση.
 
Ο Έλτον Τζον υποστηρίζει ότι όσα γράφτηκαν για την επίσκεψη των Σάσεξ στο σπίτι του στη Νίκαια ήταν κακόβουλα και διαστρεβλωμένα.
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα
 
 

Δειτε Επισης

Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Αποκλείστηκε από τις βουλευτικές ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζούμα
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα