Σαφής πιθανότητα η άτακτη έξοδος του Η.Β., σύμφωνα με τις Βρυξέλλες

Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει κάνει ακόμη καμιά «συγκεκριμένη πρόταση» για να σώσει τη συμφωνία για το Brexit και η προοπτική ενός διαζυγίου χωρίς συμφωνία παραμένει «μια πολύ σαφής πιθανότητα», ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
 
«Έχουμε συνομιλίες σε τεχνικό επίπεδο» με το Λονδίνο, όμως «σ' αυτό το στάδιο, δεν μπορώ να μιλήσω για συγκεκριμένες προτάσεις που έχουν γίνει και τις οποίες είδαμε», δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν στη διάρκεια της τακτικής καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
 
Το σενάριο μιας αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου είναι πλέον «μια πολύ σαφής πιθανότητα», πρόσθεσε.
 
Τα σχόλια αυτά γίνονται τη στιγμή που ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επαναλαμβάνει πως η χώρα του θα αποχωρήσει από την ΕΕ με ή χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου, κάτι που ορισμένοι βρετανοί βουλευτές προσπαθούν να αποφύγουν.
 
Ο Ντέιβιντ Φροστ, σύμβουλος του Τζόνσον για θέματα που αφορούν την ΕΕ, αναμένεται αύριο, Τετάρτη, στις Βρυξέλλες για συνομιλίες σε τεχνικό επίπεδο.
 
Από την πλευρά του, ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ δήλωσε πως η κυβέρνησή του πρέπει να υποστηρίξει τη συμφωνία διαζυγίου στην οποία κατέληξε η ΕΕ με τη Βρετανία για το καλό της ειρήνης.
 
«Γνωρίζω ότι καταλαβαίνετε τον αντίκτυπο που θα έχει ένα σκληρό σύνορο σε εμάς σε αυτό το νησί... τον κίνδυνο η Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής και η ειρήνη να υπονομευτούν. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τη Συμφωνία Αποχώρησης», είπε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός.
 
Πηγή: ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

Στους 143 ο αριθμός των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα
Ανασύρθηκαν τα πτώματα δύο εργατών από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη
Βρέθηκε το «μαύρο κουτί» του Dali-Επικίνδυνο το έργο της μετακίνησης του πλοίου από τη γέφυρα
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Ράφα εγείρουν φόβους ότι δεν θα αργήσει η χερσαία στρατιωτική επιχείρηση
Η Ισπανία έριξε από αέρος 26 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα
Ουίλιαμ και Κέιτ θα μείνουν στο εξοχικό στο Νόρφολκ για το Πάσχα, μακριά από την υπόλοιπη οικογένεια
«Μήνυμα» προς τη Χαμάς ήταν η ακύρωση της επίσκεψης ισραηλινής αντιπροσωπείας στις ΗΠΑ
Θέλει και η Τουρκία να στείλει πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
«Η γέφυρα μόλις κατέρρευσε»-Ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή της τραγωδίας
Σχεδόν 100 άνθρωποι εξακολουθούν και αγνοούνται στη Μόσχα μετά την τρομοκρατική επίθεση