Κυριακή 31 Μαϊ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Δύο γυναίκες σκόπευαν να αιματοκυλήσουν την Νέα Υόρκη

  25/08/2019 22:11
Δύο γυναίκες σκόπευαν να αιματοκυλήσουν την Νέα Υόρκη

Δύο γυναίκες σκόπευαν να αιματοκυλήσουν την Νέα Υόρκη

  25/08/2019 22:11
«Εμπνευσμένες» από τη βομβιστική επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστώνης πριν λίγα χρόνια, δύο γυναίκες σχεδίαζαν να αιματοκυλήσουν τη Νέα Υόρκη.
 
Η 35χρονη Άσια Σιντικουί και η 31χρονη Νοέλ Βελέντζας είχαν μελετήσει τον τρόπο δημιουργίας βομβών για αυτοκίνητα. Τις είχαν φτιάξει και είχαν αποθηκεύσει  στο σπίτι τους φιάλες με προπάνιο, εργαλεία συγκόλλησης, προπαγανδιστικά έγγραφα και μακέτες. Επίσης είχαν πάει σε ένα πολυκατάστημα εργαλείων, αναζητώντας εξοπλισμό για τις βόμβες τους, ενώ μαζί τους βρισκόταν και μια τρίτη γυναίκα, η οποία, όπως αποδείχτηκε, ενεργούσε σαν μυστική πράκτορας των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών.

Με τη σύλληψή τους παραδέχθηκαν πως ήταν εμπνευσμένες από τον ISIS και ότι στα σχέδιά τους ήταν να κτυπήσουν τη Νέα Υόρκη. Τώρα βρίσκονται μπροστά σε ποινή που μπορεί να φτάσει τα 20 χρόνια φυλάκισης.

«Γιατί να μην μπορέσουμε να γίνουμε κι εμείς πραγματικές "σκύλες";», ακούγεται να λέει η Βελέντζας στη συνεργό της. Σε άλλη ομιλία της, είχε πει πως εκείνη μαζί με τη Σιντικουί   είναι πολίτες του «Ισλαμικού Κράτους, με τον Οσάμα μπιν Λάντερ να είναι ήρωάς της!..
 
Όπως προέκυψε από την ανάκριση, σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν την επίθεσή τους στη κηδεία ενός αστυνομικού, έχοντας παράλληλα στο πλάνο τους να κτυπήσουν και κυβερνητικούς στόχους.

Και οι δυο γυναίκες παραδέχτηκαν την ενοχή τους.
 
Πηγή: gazetta.gr
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας