Δημιουργική διαμαρτυρία ακτιβιστών για την G7 στην παραλία της Μπιαρίτς-Ζωγράφισαν τους ηγέτες στην άμμο

Η μεγάλη αμμουδερή παραλία της πόλης Μπιαρίτς έγινε ο καμβάς διαδηλωτών που ζωγράφισαν τα πρόσωπα των 7 ηγετών που συναντώνται στη γαλλική πόλη που φιλοξενεί τη Σύνοδο G7.

Χιλιάδες διαδηλωτές κατά της παγκοσμιοποίησης και ακτιβιστές για το περιβάλλον ένωσαν σήμερα τις δυνάμεις τους με μέλη των Κίτρινων Γιλέκων και Βάσκους αυτονομιστές κοντά στην πόλη της Γαλλίας Μπιαρίτς όπου φιλοξενείται η σύνοδος της Ομάδας των Επτά (G7) για να ζητήσουν από τις χώρες μέλη της Ομάδας την ανάληψη δράσης. Ταυτόχρονα στο Παρίσι, μερικές εκατοντάδες μέλη των Κίτρινων Γιλέκων διαδήλωσαν και αυτά κατά της διεξαγωγής της συνόδου στο Μπιαρίτς.

«Οι μεγαλύτεροι καπιταλιστές ηγέτες βρίσκονται εδώ και πρέπει να τους δείξουμε ότι ο αγώνας συνεχίζεται», είπε ο 48χρονος Αλέν Μισανά, ένας ηλεκτρολόγος που φορούσε το χαρακτηριστικό κίτρινο γιλέκο.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με διάφορα συνθήματα-- από συνθήματα υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων μέχρι συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης. Ωστόσο τα περισσότερα μηνύματά τους απευθύνονταν στους ηγέτες των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Βρετανίας, του Καναδά, της Ιαπωνίας και της Ιταλίας που θα συμμετάσχουν στην τριήμερη σύνοδο. Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία από την πόλη Εντάι στα σύνορα με την Ισπανία, ως την πόλη Ιρούν της Ισπανίας, περίπου 30 χλμ νοτίως της Μπιαρίτς.

Μια διαδήλωση με... σχέδια στην άμμο στο Μπιαρίτς

«Να πιέσουμε τους ηγέτες του κόσμου» αναφέρει μια από τους ακτιβιστές. Οι συνάδελφοί της με τσουγκράνες σχεδίαζαν στην παραλία τα πρόσωπα των ηγετών της G7. «Θέλουμε να είναι υπόλογοι για τις πράξεις τους και να αναλάβουν δράση για τις δεσμεύσεις που έχουν πάρει» συμπληρώνει στην δράση που έλαβε χώρα την Παρασκευή.

«Με τα σχέδια στην άμμο θέλουμε να μιλήσουμε στους 7 ηγέτες ώστε να κάνουν πραγματική πρόοδο και να μην μιλάνε για πράγματα που δεν θα πραγματοποιήσουν ποτέ» σημειώνει στο RT η διαδηλωτής. «Ξεκινήστε την παλίρροια υπέρ της ισότητας των φύλων» έγραφε το μήνυμα στην άμμο.

Την ίδια μέρα, διαδηλωτές ντυμένοι πυροσβέστες με τις «μάσκες» των επτά ηγετών που θα συναντηθούν στη Σύνοδο G7, διαμαρτυρήθηκαν για την ανισότητα στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών ανά τον κόσμο. «Θέλουμε νέο σύστημα φορολόγησης όπου οι πλούσιοι θα πληρώνουν περισσότερους φόρους και θα βοηθηθούν οι αναπτυσσόμενες χώρες, θέλουμε δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή» αναφέρει εκπρόσωπος των διαδηλωτών που οργάνωσαν την δράση στην πόλη Μπιαρίτς όπου λαμβάνει χώρα η G7.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας στη Μπιαρίτς για την G7

Περισσότεροι από 13.000 αστυνομικοί, υποστηριζόμενοι από στρατιώτες, έχουν αναπτυχθεί στο Μπιαρίτς και η αστυνομία είχε εκφράσει φόβους ότι αναρχικές οργανώσεις πιθανόν να επιχειρούσαν να προκαλέσουν επεισόδια στη σημερινή διαδήλωση, η οποία χαρακτηρίστηκε ειρηνική.

Χθες Παρασκευή τραυματίστηκαν ελαφρά τέσσερις αστυνομικοί από την ρίψη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού από διαδηλωτές κοντά στην αντι-σύνοδο της G7 στην Εντάι. Η αστυνομία συνέλαβε 17 ανθρώπους.

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Η Αίγυπτος προτείνει μεσοπρόθεσμη συμφωνία εκεχειρίας με απελευθέρωση 20-40 ομήρων
Στο Λονδίνο εκλήθη ο Ρώσος πρεσβευτής μετά τη σύλληψη για υπόθεση εμπρησμού που σχετίζεται με την Ουκρανία
Επιστρέφει στα δημόσια καθήκοντα ο βασιλιάς Κάρολος
Μία 60χρονη στέφθηκε Μις Μπουένος Άιρες-«Εκπροσωπώ νέο παράδειγμα στα καλλιστεία»
Για ναζιστική νοοτροπία κατηγορεί τον Νετανιάχου ο Ερντογάν
Δασκάλα παραδέχτηκε ότι σκότωσε τον σύντροφό της και τον έθαψε στον κήπο
Επίσημο τέλος στο κέντρο παρακολούθησης της εκεχειρίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
Επείγουσα εκκένωση δύο νοσοκομείων στο Κίεβο υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών
Η Σαουδική Αραβία θα φιλοξενήσει Άραβες και Ευρωπαίους ΥΠΕΞ για συνομιλίες για τη Γάζα
Ανέβαλε το ταξίδι του στην Ουάσινγκον ο Ταγίπ Ερντογάν