Παρασκευή 15 Νοε, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Εντυπωσιακή σύλληψη πρώην υπουργού Οικονομικών για διαφθορά στην Ινδία (vid)

  22/08/2019 10:45
Εντυπωσιακή σύλληψη πρώην υπουργού Οικονομικών για διαφθορά στην Ινδία (vid)

Εντυπωσιακή σύλληψη πρώην υπουργού Οικονομικών για διαφθορά στην Ινδία (vid)

  22/08/2019 10:45
Ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης στην Ινδία, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Παλανιαπάν Τσινταμπαράμ, συνελήφθη την Τετάρτη στο Νέο Δελχί με την κατηγορία της διαφθοράς, σε μία εντυπωσιακή επιχείρηση των αρχών, καθώς οι ομοσπονδιακοί αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο να σκαρφαλώσουν στους τοίχους του σπιτιού του.
 
Νωρίτερα, η Κεντρική Υπηρεσία Ερευνών (CBI) είχε στείλει σήμα στα αεροδρόμια της χώρας να εμποδίσουν τον 73χρονο Τσινταμπαράμ αν επιχειρούσε να φύγει από την Ινδία.
 
Ο Τσινταμπαράμ ήταν υπουργός Οικονομικών από το 2004 μέχρι το 2008 και από το 2012 μέχρι το 2014.
Ο πρώην υπουργός πήγε χθες στην έδρα του κόμματος του Κογκρέσου για να διακηρύξει την αθωότητά του. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χαρακτήρισε «παθολογικούς ψεύτες» τους κατηγόρους του.
Supporter of Indias former Finance Minister Chidambaram tries to stop a vehicle carrying Chidambaram after he was arrested by CBI officials in New Delhi
Ενώ επέστρεφε με το αυτοκίνητό του στη συνοικία Τζορ Μπαγκ, όπου βρίσκεται το σπίτι του, άρχισαν να τον καταδιώκουν περίπου 30 πράκτορες της CBI, που κατέληξαν να σκαρφαλώσουν στους τοίχους της κατοικίας του για να τον συλλάβουν, σύμφωνα με το πρακτορείο PTI.
 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Μετά τη σύλληψή του, υποστηρικτές του κόμματος συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του για να διαδηλώσουν. Σήμερα αναμενόταν να προσαχθεί ενώπιον του ειδικού δικαστηρίου της CBΙ.
 
Πηγή: ΑΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας