Τέλος στα πλαστικά περιτυλίγματα από τα ράφια πολλών υπεραγορών στο ΗΒ

Εκστρατεία διεξάγεται για απομάκρυνση όλων των πλαστικών περιτυλιγμάτων από τα ράφια πολλών καταστημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ήδη παρόμοια εκστρατεία με την ονομασία "Nude zones" και "Food in the Nude" διεξάγεται με επιτυχία στην Νέα Ζηλανδία και τη Νότια Αφρική.

Τα λαχανικά και φρούτα δεν τυλίγονται πλέον σε πλαστικά και οι καταναλωτές απλώς τα τοποθετούν σε δικές τους τσάντες και δοχεία όπου και ζυγίζονται. Το ίδιο συμβαίνει με δημητριακά και άλλα προϊόντα, όπως ξηροί καρποί και όσπρια.

Η αλυσίδα Waitrose ανακοίνωσε ότι πωλεί 160 προϊόντα της χωρίς πλαστικό περιτύλιγμα όπως δημητριακά, σπόρους, κους-κους, φακές, κρασί, μπύρα και άλλα. Η εκστρατεία γίνεται σε δοκιμαστική βάση για περίοδο 11 εβδομάδων.  Διευκρίνισε πάντως πως δεν έχει ακόμη διαπιστώσει εάν ζώνες χωρίς πλαστικό θα μπορούσαν να λειτουργήσουν και στα 344 καταστήματά της σε όλη τη χώρα.

Υπολογίζεται , με βάση στοιχεία της Greenpeace, ότι οι 10 μεγαλύτερες αλυσίδες τροφίμων της χώρας παράγουν 810.000 τόνους πλαστικής συσκευασίας μιας χρήσης κάθε χρόνο, αριθμός που δεν περιλαμβάνει τις τσάντες.

Οι εταιρείες Tesco και Asda ανακοίνωσαν ότι θα σταματήσουν τη χρήση πλαστικών για online παραγγελίες. Η Morrisons, η οποία όπως και η Tesco και η Asda συγκαταλέγονται στις μεγαλύτερες πέντε αλυσίδες σούπερ μάρκετ στη Βρετανία, σκοπεύει να εγκαταστήσει ζώνες παραγωγής χωρίς πλαστικά σε 60 τοποθεσίες μέχρι το τέλος του έτους.

Η Budgens Belsize Park, υποκατάστημα της Λονδρέζικης αλυσίδας μικρών σουπερμάρκετ Budgens, έχει ήδη καταργήσει το πλαστικό σε περισσότερα από 2.300 από τα 14.000 προϊόντα της.

Δειτε Επισης

Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Τραγωδία στην Κολομβία-Πετούσε με αλεξίπτωτο πλαγιάς για να ξεπεράσει τη φοβία της και σκοτώθηκε
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη μετά από ένα μήνα
Άγγιξε τους 62 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος στη Βραζιλία-Γεμάτες οι παραλίες στο Ρίο
Μόλις 15 λεπτά πριν τα σιντριβάνια λιωμένων πετρωμάτων βγήκε η προειδοποίηση
Δεν έπεισε Μπορέλ, Γαλλία και Γερμανία η νίκη Πούτιν-«Οι εκλογές βασίστηκαν στην καταπίεση»
Με την πρόταση για εκεχειρία διάρκειας 42 ημερών πάει στο Κατάρ η Ισραηλινή αντιπροσωπεία
Πρόταση Ισραήλ για ανακωχή έξι εβδομάδων στη Γάζα με αντάλλαγμα απελευθέρωση ομήρων
Ο Νοτιοκορεάτης Πρόεδρος προειδοποιεί κατά τεχνολογικής απειλής για δημοκρατία
Ισραηλινοί βομβαρδισμοί και επιδρομές στο νοσοκομείο Σίφα στη Γάζα