Πέμπτη 16 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Γενικές εκλογές για το Brexit θα ζητήσει ο Κόρμπιν

  19/08/2019 08:50
Γενικές εκλογές για το Brexit θα ζητήσει ο Κόρμπιν

Γενικές εκλογές για το Brexit θα ζητήσει ο Κόρμπιν

  19/08/2019 08:50
Σε σημερινή του ομιλία, ο ηγέτης των Εργατικών αναμένεται να  καταφερθεί εναντίον των Τόρις που «απογοήτευσαν τον λαό» και να αποκαλέσει τον Μπόρις Τζόνσον «Τραμπ της Βρετανίας».
 
Σε ομιλία που πρόκειται να εκφωνήσει σήμερα, ο Τζέρεμι Κόρμπιν πρόκειται να αναφερθεί εκτενώς στην «κρίση» του Brexit την οποία βιώνει η χώρα του και να δεσμευτεί ότι θα κάνει ό,τι περνάει απο το χέρι του, για να σταματήσει την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.
 
Σύμφωνα με το BBC, ο ηγέτης των Εργατικών θα υποστηρίξει ότι το κόμμα των Τόρις απογοήτευσε τη Βρετανία και ότι οι γενικές εκλογές θα φέρουν την «αλλαγή κατεύθυνσης που χρειάζεται η χώρα».
 
Η ομιλία αυτή θα πραγματοποιηθεί στον απόηχο της δημοσιοποίησης κυβερνητικών εγγράφων από τους Sunday Times, που έκαναν λόγο για πιθανές ελλείψεις τροφίμων, καυσίμων και φαρμάκων, στην περίπτωση που τελικά γίνει πραγματικότητα το σενάριο του no deal Brexit.
 
Σύμφωνα με τον υπουργό Μάικλ Γκόουβ, που είναι αρμόδιος για την προετοιμασία του Brexit χωρίς συμφωνία, πρόκειται για μια παλιά αναφορά που βασίζεται στο χειρότερο σενάριο, και δεν περιλαμβάνει τις πιο πιθανές συνέπειες του no deal, όπως υποστηρίζουν οι Sunday Times.
 
Όπως μεταδίδει το BBC, sτην ομιλία που θα εκφωνήσει σήμερα, ο Κόρμπιν αναμένεται να καταφερθεί εναντίον του Μπόρις Τζόνσον, αποκαλώντας τον «Τραμπ της Βρετανίας» και να υποστηρίξει ότι υπό την ηγεσία του οι Συντηρητικοί έχουν μετακινηθεί προς την άκρα δεξιά.
 
«Οι γενικές εκλογές που θα φέρει η κρίση του Brexit, την οποία προκάλεσαν οι Τόρις, θα αποτελέσουν σταυροδρόμι για τη χώρα μας. Θα είναι μια ευκαιρία, που συμβαίνει μόνο μια φορά σε κάθε γενιά, για μία πραγματική αλλαγή κατεύθυνσης, πιθανώς της κλίμακας του 1945 ή του 1979. Οι Εργατικοί πιστεύουν ότι η απόφαση για την επίλυση της κρίσης πρέπει να ληφθεί από τον λαό», αναμένεται να πει ο Τζέρεμι Κόρμπιν.
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας