Ο δράστης της σφαγής στο Ντέιτον είχε κοκαΐνη, Ζάναξ και αλκοόλ στον οργανισμό του

Ο ένοπλος ο οποίος σκότωσε εννέα ανθρώπους έξω από ένα μπαρ στο Ντέιτον, στην Πολιτεία Οχάιο, είχε κοκαΐνη, Ζάναξ και αλκοόλ στον οργανισμό του όταν διέπραξε την επίθεση, διαπίστωσε η ιατροδικαστική υπηρεσία της Κομητείας Μοντγκόμερι χθες Πέμπτη.
 
Τα ευρήματα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και μέσω Twitter.
 
Η αστυνομία διευκρίνισε εξάλλου ότι δύο από τα θύματα της σφαγής χτυπήθηκαν από πυρά αστυνομικών που επενέβησαν στον τόπο του μακελειού. "Αν και είναι βαρύ για μας το ότι η αντίδρασή μας έβλαψε τους ανθρώπους αυτούς, μας ανακουφίζει το γεγονός ότι καμιά από τις σφαίρες μας δεν προκάλεσε τον θάνατο οποιουδήποτε από τα αθώα θύματα", τόνισε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Ντέιτον, ο Ρίτσαρντ Μπιλ, μέσω Twitter.
 
Σύμφωνα με τον Δρ. Κεντ Χαρσμπάρτζερ, ιατροδικαστή της Κομητείας Μοντγκόμερι, κατά τη διάρκεια της νεκροψίας-νεκροτομής στο πτώμα του 24χρονου Κόνορ Μπετς εντοπίστηκε η παρουσία ναρκωτικών, φαρμάκου και αλκοόλ στον οργανισμό του. Δεν διασαφηνίστηκε ποια ήταν η ποσότητα ή η επίδραση κάθε ουσίας που είχε πάρει την ώρα της επίθεσης.
 
Η σφαγή της 4ης Αυγούστου, που έλαβε τέλος όταν αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν τον ένοπλο, ήταν μόνο η μία από τις τρεις επιθέσεις με τη χρήση πυροβόλων όπλων μέσα σε τρεις εβδομάδες, οι οποίες προκάλεσαν σοκ στις ΗΠΑ κι επανέφεραν στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης το ζήτημα της οπλοκατοχής.
 
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σε φίλο του Μπετς, τον 24χρονο Ηθαν Κόλι, απαγγέλθηκαν κατηγορίες από ομοσπονδιακό δικαστήριο για ψευδή δήλωση στοιχείων ως προς τη χρήση ουσιών όταν συμπλήρωσε την απαιτούμενη φόρμα για να αγοράσει όπλο και για παράνομη οπλοκατοχή. Ανακοινώνοντας την απαγγελία των κατηγοριών, εισαγγελείς εξήγησαν ότι ο Κόλι ομολόγησε πως αγόρασε ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, ένα αξεσουάρ για ημιαυτόματο τουφέκι τύπου AR-15 και τον διπλό γεμιστήρα χωρητικότητας 100 σφαιρών που χρησιμοποίησε ο Μπετς κατά τη διάρκεια της επίθεσης.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»