Ένοπλοι ταμπουρώθηκαν σε σπίτι και πυροβολούσαν αστυνομικούς στις ΗΠΑ

Τουλάχιστον έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς τουλάχιστον ενός ατόμου, ανέφεραν οι αρχές της Φιλαδέλφεια, σε ένα περιστατικό που βρίσκεται σε εξέλιξη από το απόγευμα της Τετάρτης (ώρα ΗΠΑ).

Αστυνομικές ενισχύσεις έχουν σπεύσει στην περιοχή, στη γειτονιά Tioga-Nicetown στη Βόρεια Φιλαδέλφεια, ενώ περισσότεροι από 10 αστυνομικοί είχαν καλυφθεί πίσω από τα οχήματά τους, τη στιγμή που άλλοι αξιωματούχοι είχαν περικυκλώσει ένα σπίτι. Πληροφορίες του ABC News ανέφεραν ότι ο ύποπτος άντρας είχε ταμπουρωθεί στο σπίτι αυτό και πυροβολούσε κατά των αστυνομικών, σε ένα περιστατικό που σχετίζεται με ναρκωτικά. Μάλιστα, φρόντισε να μεταδίδει ένα κομμάτι της δράσης του live μέσω Facebook!

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στο NBC News ότι το περιστατικό ξεκίνησε όταν ένας αξιωματικός επιχείρησε να παραδώσει ένα ένταλμα στο συγκεκριμένο σπίτι. Ο ίδιος εκπρόσωπος δηλωσε ότι αρκετοί αστυνομικοί «χρειάστηκε να διαφύγουν από πόρτες και παράθυρα για να γλιτώσουν από τη "βροχή" από τις σφαίρες του υπόπτου».


Πληροφορίες αναφέρουν πως ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο κεφάλι, αλλά διατήρησε τις αισθήσει τους, ενώ άλλοι δυο τραυματίστηκαν στους ώμους. Η κατάσταση των τραυματιών, ωστόσο, χαρακτηρίζεται σταθερή και μάλιστα μέσα στην ημέρα αναμένεται να πάρουν εξιτήριο..

Ελευθερώθηκαν οι όμηροι αστυνομικοί

Ένας ύποπτος έχει συλληφθεί, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια σύλληψης και του δεύτερου ατόμου. Μέσα στο οίκημα που βρίσκεται ο δεύτερος άντρας, είχαν εγκλωβιστεί δύο αστυνομικοί και τρεις πολίτες που είχαν παγιδευτεί και χρειάστηκε η επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας για να απεγκλωβιστούν..


Ενημερώθηκε ο Λευκός Οίκος

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανέφερε πως ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει ενημερωθεί για το συμβάν και παρακολουθεί την εξέλιξή του.



Δείτε βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης του ενός ατόμου





Μια γυναίκα μάρτυρας ανέφερε πως άκουσε περισσότερους από 100 πυροβολισμούς στη συνέχεια και είδε ανθρώπους να τρέχουν για να γλιτώσουν από τις σφαίρες. 




Πράκτορες από την Υπηρεσία Εκρηκτικών βρίσκονται, επίσης, στην περιοχή για την παροχή βοήθειας.

Ο επικεφαλής της Αστυνομίας της Φιλαδέλφεια ζήτησε από τους κατοίκους να αποφύγουν να κυκλοφορήσουν στην περιοχή. Επιπλέον, κάλεσε τα ελικόπτερα των MME να αποφύγουν την εκπομπή των θέσεων των αστυνομικών, καθώς θέτουν σε κίνδυνο την επιχείρηση. 

Παράλληλα, διέκοψε τη λειτουργία του το Κέντρο Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Temple, ενώ απομακρύνθηκαν τα παιδιά που βρίσκονταν σε παρακείμενα κέντρα καθημερινής φροντίδας.



Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ονδούρας προχώρησαν στην κατάσχεση άνω των 2,8 τόνων κοκαΐνης (pics)
Στο στόχαστρο των ΗΠΑ τράπεζες της Κίνας που υποστηρίζουν τον πόλεμο της Ρωσίας
Συνελήφθησαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι στην Ιταλία για επιθέσεις σε βάρος ανηλίκων εγκλείστων
Το Ισραήλ κατακεραυνώνει την έκθεση για το γραφείο αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
Προσπάθειες να ξεπεραστεί η δυσπιστία, υποστηρίζει μέλος της αντιπροσωπείας του Κοσόβου
ΒΙΝΤΕΟ: Ανεστάλη η εναέρια κυκλοφορία στην ανατολική Λιβύη λόγω ισχυρής αμμοθύελλας
Οι IDF ανακοίνωσαν τη σύλληψη υπόπτου για τον φόνο νεαρού Ισραηλινού βοσκού στη Δυτική Όχθη
Συνάντησε τον Πρόεδρο του Ιράκ ο Ερντογάν-«Θα δράσουμε από κοινού κατά του PKK»
Το Πανεπιστήμιο Κολούμπια ανέστειλε τα διά ζώσης μαθήματα μετά τις φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις
ΒΙΝΤΕΟ: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο