Πέμπτη 13 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Η Μέρκελ απορρίπτει τη δημιουργία χρέους για την προστασία του κλίματος 

  13/08/2019 21:26
Η Μέρκελ απορρίπτει τη δημιουργία χρέους για την προστασία του κλίματος 

Η Μέρκελ απορρίπτει τη δημιουργία χρέους για την προστασία του κλίματος 

  13/08/2019 21:26
Η ιστοσελίδα του τηλεοπτικού σταθμού NTV δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Η Μέρκελ απορρίπτει τη δημιουργία χρέους για την προστασία του κλίματος. Ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός θα πρέπει να εξακολουθήσει».

Όπως σημειώνεται, η Καγκελάριος Μέρκελ και ο Υπουργός Εξωτερικών, Όλαφ Σολτς, επιμένουν στο λεγόμενο «μαύρο μηδέν», δηλαδή τη μη δημιουργία νέου χρέους από τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την προστασία του κλίματος και που συνδέονται με τον προϋπολογισμό.

Από την άλλη, Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι αμφισβητούν τη σκοπιμότητα διατήρησης του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, «Η Καγκελάριος δεν έχει δημιουργήσει ποτέ την αμφιβολία (...) για το ότι επιμένει στον στόχο του ισορροπημένου προϋπολογισμού». Επιπλέον, τόνισε ότι μέχρις ότου ληφθεί η σχεδιαζόμενη απόφαση στο Υπουργικό Συμβούλιο για την κλιματική αλλαγή, θα γίνεται συζήτηση για αποτελεσματικά, ελπιδοφόρα και εκτεταμένα μέτρα προστασίας του κλίματος.

Πρόσθεσε ότι «αυτή η συζήτηση θα μας οδηγήσει με τελικό προορισμό τις 20 Σεπτεμβρίου, οπότε θα πάρουμε και τις τελικές αποφάσεις (..) Και έχουμε μια πολιτική που δεν αμφισβητήθηκε, έχουμε ισορροπημένους προϋπολογισμούς τα τελευταία χρόνια και συνεχίζουμε να τους επιδιώκουμε. Αυτό είναι βιωσιμότητα».

Στο ίδιο μήκος και ο Υπουργός Οικονομικών, Σολτς, που δεν θεωρεί ότι κινδυνεύει ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός, παρά τις δαπάνες για την προστασία του κλίματος και τη μερική κατάργηση του πρόσθετου τέλους αλληλεγγύης. 

Όπως δήλωσε ο Όλαφ Σολτς: «Μπορούμε να κάνουμε όσα χρειάζεται χωρίς να δημιουργούμε νέο χρέος».

Σε διαφορετική γραμμή ο επικεφαλής των Πρασίνων, Ρόμπερτ Χάμπεκ, που βλέπει με σκεπτικισμό την προσκόλληση στο «μαύρο μηδέν» και κατηγορεί τους Χριστιανοδημοκράτες πως αυτό που κάνουν «δεν είναι ούτε τίμιο ούτε σοβαρό».

Για τον Χάμπεκ «Είμαστε στα πρόθυρα της οικονομικής κρίσης και η καλύτερη ευκαιρία που έχει η γερμανική οικονομία είναι η εφαρμογή της προστασίας του κλίματος, η ανανέωση της οικονομικής δύναμης της Γερμανίας με τεράστιες επενδύσεις».
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας