Εξαλλοι οι επισκέπτες του Λούβρου με τη μετακόμιση της Μόνα Λίζα -«Περιμένουμε 2 ώρες για 30''»

Η μετακόμιση της Μόνα Λίζα σε άλλη αίθουσα στο Λούβρο έχει προκαλέσει την οργή των τουριστών που επισκέπτονται το μουσείο.

Οι ατελείωτες ουρές στο Λούβρο, από ανθρώπους που κατά κύριο λόγο θέλουν να δουν τη Μόνα Λίζα, δεν είναι κάτι σπάνιο. Ούτε και τα παράπονα. Πολλοί γκρινιάζουν είτε για την αναμονή, είτε γιατί στο τέλος το αριστούργημα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι τους φαίνεται μικρότερο από ό,τι πίστευαν ότι είναι (77Χ53 εκατ. είναι οι διαστάσεις του).

Ομως, το γεγονός ότι η Μόνα Λίζα μεταφέρθηκε σε άλλη αίθουσα- προκειμένου να γίνει ανακαίνιση του χώρου που τη φιλοξενούσε έως τώρα- προκάλεσε νέο γύρο γκρίνιας. Γιατί πολλοί μιλούν για χάος στο Λούβρο και απόλυτη έλλειψη οργάνωσης, επειδή μετά βίας μπορούν να σταθούν ένα λεπτό μπροστά στον πίνακα, προτού τους ζητήσουν να προχωρήσουν.
«1-2 ώρες στην ουρά για να δείτε τη Μόνα Λίζα 30 δευτερόλεπτα»

Σε μια προσπάθεια να γίνει μια καλύτερη οργάνωση για τους 30.000 επισκέπτες που θέλουν καθημερινά να δουν τη Μόνα Λίζα, το Λούβρο έχει ενημερώσει τους τουρίστες ότι μόνο εκείνοι που έχουν κάνει κράτηση θα δουν σίγουρα τον πίνακα. Αυτό όμως δεν έχει βοηθήσει ιδιαίτερα.

«Ολα ήταν τέλεια εκτός από την επίσκεψη στη Μόνα Λίζα. Ουρές σε πολλούς ορόφους αλλά σοκαριστήκαμε όταν φτάσαμε εκεί. Το προσωπικό αντιμετωπίζει τους επισκέπτες σαν κοπάδι. Σκανδαλώδες», έγραψε κάποιος στο TripAdvisor. «Η Μόνα Λίζα μεταφέρθηκε, οπότε πρέπει να κάτσεις στην ουρά για δεύτερη φορά, για να τη δεις 10 δευτερόλεπτα. Οι ουρές είναι τρομερές ακόμη και για να μπεις και η νέα ουρά για τη Μόνα Λίζα ήταν σκέτη απογοήτευση», έγραψε άλλος επισκέπτης, σύμφωνα με τον Guardian.

«Απλά προσπεράστε. 99% των τουριστών πάνε στο Λούβρο για τη Μόνα Λίζα. Για να τη δεις, για 30 δευτερόλεπτα, πρέπει να σταθείς στην ουρά για 1-2 ώρες. Δεν είναι μια ουρά. Είναι μία για την ασφάλεια, μία για να μπεις στο μουσείο, μία για να πας σε κάθε μία από τις σκάλες για τον τρίτο όροφο και μετά άλλη μία μεγάλη ουρά για να δεις τη Μόνα Λίζα από απόσταση τριών μέτρων», έγραψε τρίτος επισκέπτης.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/kosmos/loybro-exalloi-episkeptes-me-metakomisi-mona-liza

Δειτε Επισης

Ένα βήμα πριν την ήττα η Ουκρανία-Η δυσοίωνη πρόβλεψη και το κρίσιμο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ
BINTEO: Συνελήφθη ο άντρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Άντρας απειλεί να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Ανάλυση BBC: Δώρο για τα γενέθλια του Χαμενεΐ η επίθεση, τώρα ο Νετανιάχου περιμένει
Καμία αναφορά στις επιθέσεις του Ισραήλ από τον πρόεδρο του Ιράν
Ισραήλ στο Ιράν: Επιλέξαμε να μη χτυπήσουμε πυρηνικές εγκαταστάσεις, θα μπορούσε να είναι χειρότερα
Το βέτο ΗΠΑ έγειρε την πλάστιγγα κατά ψηφίσματος για ένταξη Παλαιστίνης στον ΟΗΕ
Οκτώ νεκροί από ρωσικά πλήγματα στη νότια Ουκρανία
Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν
Telegraph για επίθεση Ισραήλ-«Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει»