Εντοπίστηκε πτώμα γυναίκας κοντά στο σημείο της επίθεσης στο Σίδνεϊ

Περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο φως όσο περνούν οι ώρες σχετικά με τον δράστη της αιματηρής επίθεσης που συγκλόνισε σήμερα τη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας. 

Ο άνδρας που εξαπέλυσε επίθεση ενάντια σε περαστικούς στο κέντρο του Σίδνεϊ, κραδαίνοντας ένα μαχαίρι και φωνάζοντας «Αλλάχου Ακμπάρ», προτού ακινητοποιηθεί τελικά από τρεις «ήρωες» είναι 21 ετών και ονομάζεται Μερτ Νέι, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ. Ο νεαρός άνδρας, που έχει συλληφθεί, διαμένει στην περιοχή Μαραγιόνγκ, ένα προάστιο του Σίδνεϊ, και πιστεύεται ότι έδρασε μεμονωμένα, όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Επίτροπος της Αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας, Μικ Φούλερ.

Πάνω στον συλληφθέντα βρέθηκαν έγγραφα που αναφέρονται σε πολύνεκρες δολοφονικές επιθέσεις ανά τον κόσμο, όπως εκείνες στη Βόρεια Αμερική και τη Νέα Ζηλανδία. 

Σύμφωνα με τον Φούλερ, μέσα στα επόμενα 30 λεπτά, διευρυμένη έρευνα στον τόπο του εγκλήματος οδήγησε στον εντοπισμό μιας νεκρής γυναίκας 21 ετών. «Με βάση τα στοιχεία που μας είναι διαθέσιμα μέχρι στιγμής, τα δύο εγκλήματα φαίνονται να συνδέονται», ανέφερε ο Επίτροπος.

Η αγνώστων στοιχείων νεκρή γυναίκα βρέθηκε σε ένα σπίτι στην οδό Κλάρενς, μερικές ώρες μετά την επίθεση. Υπάρχουν αρκετές αναφορές ότι βρέθηκε με κομμένο τον λαιμό. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του news.com.au, η αστυνομία επιβεβαίωσε νωρίτερα ότι μία γυναίκα 41 ετών δέχτηκε χτύπημα με μαχαίρι στην πλάτη από τον δράστη, ενώ βρισκόταν στον προθάλαμο ξενοδοχείου στο κέντρο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σεν Βίνσεντ, όπου παραμένει σε σταθερή κατάσταση. μία ακόμη γυναίκα εθεάθη να φτάνει σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής με αίμα στα χέρια της, ωστόσο η αστυνομία διέψευσε αργότερα ότι ήταν θύμα της ίδιας επίθεσης.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Εντοπίστηκε γρίπη των πτηνών στο αγελαδινό γάλα, προειδοποιεί ο ΠΟΥ-Σε πολύ υψηλές ποσότητες ο ιός
Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Ανακοινώθηκαν τα πρώτα «καλλιστεία» τεχνητής νοημοσύνης-H νικήτρια... κούκλα θα λάβει πάνω από 20.000
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
BINTEO: Συνελήφθη ο άντρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι