Εξεμάνη η βασίλισσα Ελισάβετ-«Ανίκανοι να κυβερνήσουν οι πολιτικοί»

Η βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας είναι εξοργισμένη με την ανικανότητα των Βρετανών πολιτικών να κυβερνήσουν, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα, Sunday Times.

Η βασίλισσα έκανε το υποτιθέμενο σχόλιο κατά τη διάρκεια ιδιωτικής εκδήλωσης το 2016, λίγο μετά την παραίτηση του τότε πρωθυπουργού, Ντέβιντ Κάμερον, όταν το δημοψήφισμα αποφάσισε έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Από τότε, σύμφωνα πάντα με τους βασιλικούς κύκλους, η δυσαρέσκεια την Ελισάβετ μεγάλωσε.

«Νομίζω είναι πραγματικά δυσαρεστημένη. Την έχω ακούσει να μιλά για την απογοήτευσή της για τη σύγχρονη πολιτική τάξη και την ανικανότητά των πολιτικών να κυβερνήσουν σωστά», ανέφερε η πηγή.

Η μονάρχης μόλις και μετά βίας έχει εκφράσει τις πολιτικές της απόψεις για την προσπάθεια της κυβέρνησης να βγάλει το Ηνωμένο Βασίλειο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά μια ανώτερη βασιλική πηγή έριξε φως στην άποψη της βασίλισσας για την σύμφωνα με αναφορές πρόθεση Εργατικών και «επαναστατών» από τους Συντηρητικούς να ζητήσουν την παρέμβασή της σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αρνηθεί να παραιτηθεί ενόψει μιας πρότασης δυσπιστίας στη βρετανική Βουλή.

«Εξέφρασε την οργή και την αγανάκτησή της για την ποιότητα της πολιτικής ηγεσίας, και αυτή η αγανάκτηση μπορεί μόνο να έχει μεγαλώσει, έκτοτε», συνέχισε η ανώνυμη πηγή, σύμφωνα με τους Sunday Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το Μπάκινγχαμ αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά.

Εντωμεταξύ, κορυφαία στελέχη της βρετανικής κυβέρνησης και κορυφαία πρόσωπα εντός των βασιλικών κύκλων δήλωσαν στα ΜΜΕ ότι τόσο ο γραμματέας της βασίλισσας, Έντουαρντ Γιανγκ, όσο και ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Σερ Μαρκ Σεντγουιλ, και ο ιδιαίτερος γραμματέας του πρωθυπουργού, , Πίτερ Χιλ, θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να κρατήσουν τη μονάρχη «μακριά από κάθε απόφαση».

«Το βασιλικό νοικοκυριό θέλει να διαχειριστεί την κατάσταση με έναν τρόπο που δεν θα βλάψει τη διαχρονική στάση του στέμματος», ανέφερε κορυφαίο στέλεχος της βρετανικής κυβέρνησης.

Οι ανησυχίες τους έχουν κορυφωθεί από την αυξανόμενη φημολογία ότι οι Εργατικοί, μαζί με μερικά μέλη των Συντηρητικών θα ζητήσουν πρόταση δυσπιστίας στο πρόσωπο του Μπόρις Τζόνσον, όταν το κοινοβούλιο επιστρέψει από την θερινή διακοπή, το Σεπτέμβρη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι την περασμένη εβδομάδα, ο σκιώδης υπουργός Οικονομικών των Εργατικών, Τζον ΜακΝτόνελ, ανέφερε ότι στην περίπτωση που ο Μπόρις Τζόνσον αρνούνταν να παραιτηθεί μετά την πρόταση δυσπιστίας, θα έστελνε τον επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, στη βασίλισσα για να της πει, «τώρα αναλαμβάνουμε εμείς».

Να υπενθυμίσουμε ότι, τον περασμένο μήνα, ο νεοεκλεγείς Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ότι το Λονδίνο θα εργαστεί για να εξασφαλίσει μια νέα και καλύτερη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ στην περίπτωση που οι Βρυξέλλες δεν συμβιβαστούν, τότε το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να «προετοιμαστεί για ένα Brexit χωρίς συμφωνία».

Δειτε Επισης

Η Αίγυπτος προτείνει μεσοπρόθεσμη συμφωνία εκεχειρίας με απελευθέρωση 20-40 ομήρων
Στο Λονδίνο εκλήθη ο Ρώσος πρεσβευτής μετά τη σύλληψη για υπόθεση εμπρησμού που σχετίζεται με την Ουκρανία
Επιστρέφει στα δημόσια καθήκοντα ο βασιλιάς Κάρολος
Μία 60χρονη στέφθηκε Μις Μπουένος Άιρες-«Εκπροσωπώ νέο παράδειγμα στα καλλιστεία»
Για ναζιστική νοοτροπία κατηγορεί τον Νετανιάχου ο Ερντογάν
Δασκάλα παραδέχτηκε ότι σκότωσε τον σύντροφό της και τον έθαψε στον κήπο
Επίσημο τέλος στο κέντρο παρακολούθησης της εκεχειρίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
Επείγουσα εκκένωση δύο νοσοκομείων στο Κίεβο υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών
Η Σαουδική Αραβία θα φιλοξενήσει Άραβες και Ευρωπαίους ΥΠΕΞ για συνομιλίες για τη Γάζα
Ανέβαλε το ταξίδι του στην Ουάσινγκον ο Ταγίπ Ερντογάν