Συναντήσεις υψηλού επιπέδου κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. του ΟΗΕ με το κλίμα στο επίκεντρο

Συναντήσεις υψηλού επιπέδου για το κλίμα, υγεία, βιώσιμη ανάπτυξη, τη χρηματοδότησή της, τα μικρά αναπτυσσόμενα νησιώτικα κράτη και την εξάλειψη των πυρηνικών όπλων, θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας έναρξης συζητήσεων υψηλού επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται ταυτόχρονα με τη γενική συζήτηση υψηλού επιπέδου της 74ης συνεδρίας που αρχίζει την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες θα συγκαλέσει Σύνοδο Κορυφής για το Κλίμα για να φέρει τη δράση για την κλιματική αλλαγή στην κορυφή της διεθνούς ατζέντας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης του ΟΗΕ, η σύνοδος κορυφής θα εστιάσει στην καρδιά του προβλήματος - στους τομείς που δημιουργούν τις περισσότερες εκπομπές ρύπων και στους τομείς στους οποίους η οικοδόμηση της βιωσιμότητας θα μπορούσε να κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά - καθώς και στη δυνατότητα των ηγετών και των εταίρων να επιδείξουν πραγματική δράση για την κλιματική αλλαγή και να παρουσιάσουν τους στόχους τους στο τομέα.

Ο ΓΓ κάλεσε όλους τους "ηγέτες να έρθουν στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής για το Κλίμα, προετοιμασμένοι να αναφέρουν όχι μόνο τι κάνουν, αλλά τι σκοπεύουν να κάνουν όταν συνεδριάσουν για το 2020 στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα και εκεί όπου οι δεσμεύσεις θα ανανεωθούν και σίγουρα θα αυξηθούν φιλόδοξα", είπε.

Στο ίδιο πνεύμα, ο Γενικός Γραμματέας κάλεσε την κοινωνία των πολιτών και τους νέους να προωθήσουν την ατζέντα της δράσης για την κλιματική αλλαγή.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Βαδίζουμε προς την άκρη της αβύσσου, προειδοποίησε ο κ. Γκουτέρες, προσθέτοντας ότι δεν είναι αργά για να αλλάξει πορεία," κάθε μέρα που περνάει σημαίνει ότι ο κόσμος θερμαίνεται λίγο περισσότερο και το κόστος της αδράνειας μας ανεβαίνει".

«Κάθε μέρα που αποτυγχάνουμε να δράσουμε είναι μια μέρα που βαδίζουμε λίγο πιο κοντά σε μια πραγματικότητα που δεν θέλει κανένας - μια πραγματικότητα που θα αντηχήσει σε βάρος των μελλοντικών γενεών λόγω της ζημιάς που έχει γίνει στην ανθρωπότητα, στη ζωή και τη γη».

Την ίδια μέρα, η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσει συνάντηση υψηλού επιπέδου για την Καθολική Υγειονομική Κάλυψη.

Τη Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, μετά την έναρξη της γενικής συζήτησης, η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσει υψηλού επιπέδου πολιτικό φόρουμ για τη βιώσιμη ανάπτυξη που θα διαρκέσει δύο μέρες.

Την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσει διάλογο υψηλού επιπέδου για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης όπως επίσης και συνάντηση υψηλού επιπέδου για την εξάλειψη των πυρηνικών όπλων.

Την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσει συνάντηση υψηλού επιπέδου για ανασκόπηση της προόδου για αντιμετώπιση των προτεραιοτήτων των Μικρών Αναπτυσσόμενων Νησιωτικών Κρατών (SIDS) μέσω του προγράμματος Επιτάχυνσης των τρόπων δράσης  που αποφασίστηκαν στη Σαμόα.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη
Πολιτικές αναταράξεις στην Ουγγαρία-Έρευνες κατά επικριτή του Όρμπαν λόγω υποψιών για χρηματοδότηση
Υποψήφια στις ευρωεκλογές η Ιταλίδα ακτιβίστρια που κρατείται στην Ουγγαρία
Γιατί το Ιράν δεν έχει κανένα συμφέρον να διαρκέσει η κρίση με το Ισραήλ-Αναλυτές εξηγούν
Ο Μισέλ απάντησε στον Τραμπ για την στήριξη στην Ουκρανία-«Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους»
Εντοπίστηκε γρίπη των πτηνών στο αγελαδινό γάλα, προειδοποιεί ο ΠΟΥ-Σε πολύ υψηλές ποσότητες ο ιός
Ένα βήμα πριν την ήττα η Ουκρανία-Η δυσοίωνη πρόβλεψη και το κρίσιμο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ
BINTEO: Συνελήφθη ο άντρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι