Κυριακή 17 Νοε, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Παρίσι όπως... Βαγδάτη-Ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος

  26/07/2019 07:48
Παρίσι όπως... Βαγδάτη-Ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος

Παρίσι όπως... Βαγδάτη-Ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος

  26/07/2019 07:48
Τις... πληγές από την τραυματική εμπειρία του τετραήμερου καύσωνα με αποκορύφωμα την Τετάρτη και την Πέμπτη προσπαθούν να κλείσουν οι χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης. Καθώς ο καύσωνας «αποχαιρετά» την Ευρώπη, βάζει πλώρη για την Ελλάδα, όπου από την Κυριακή η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 40 βαθμούς σε πολλές περιοχές.

Η Πέμπτη ήταν η πιο δύσκολη μέρα για τους Ευρωπαίους, καθώς καταγράφηκαν θερμοκρασίες ρεκόρ σε πολλές χώρες. Τουλάχιστον 30 μετεωρολογικοί σταθμοί σε Γαλλία, Αγγλία, Βέλγιο, Ολλανδία και Γερμανία με ιστορικό μετρήσεων άνω των 70 ετών κατέγραψαν ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών την Πέμπτη. Οι πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες έχουν θέσει σε κόκκινο συναγερμό μεγάλο μέρος της Γαλλίας και τις Κάτω Χώρες, όπου η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και την Παρασκευή. Στη γερμανική πόλη Λίνγκεν κοντά στα σύνορα με την Ολλανδία σημειώθηκε η υψηλότερη θερμοκρασία που αποτελεί πλέον νέο εθνικό ρεκόρ για την Γερμανία με 42.6°C.
Στο Παρίσι η θερμοκρασία έφτασε τους 42,6 βαθμούς Κελσίου με τους μετεωρολόγους της γαλλικής υπηρεσίας να κάνουν αναπόφευκτα την σύγκριση με την... Βαγδάτη, καθώς στην πρωτεύουσα του Ιράκ, η μέση θερμοκρασία του Ιουλίου είναι οι 43 βαθμοί!

Τα ξημερώματα της Πέμπτης η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της Γαλλίας δεν υποχώρησε κάτω από τους 25°C, ενώ στο Παρίσι οι ελάχιστες τιμές που καταγράφηκαν μεταξύ 25°C και 28°C δημιούργησαν αποπνικτικές συνθήκες για περισσότερους από 12 εκατομμύρια κατοίκους. Ο καύσωνας ωστόσο αποχωρεί από τις περιοχές της Γαλλίας, καθώς από το βράδυ της Πέμπτης ψυχρό μέτωπο από τον Ατλαντικό θα σαρώσει τη χώρα με ισχυρές καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας τοπικά άνω των 10-14°C.

Στις Κάτω Χώρες και τη Γερμανία οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και την Παρασκευή, αλλά η κατάσταση δεν θα είναι τόσο τραγική.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας