Κυριακή 5 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Εξωπραγματικό θεωρούν τον ισχυρισμό του Μπόρις για επαναδιαπραγμάτευση οι Ιρλανδοί

  24/07/2019 22:03
Εξωπραγματικό θεωρούν τον ισχυρισμό του Μπόρις για επαναδιαπραγμάτευση οι Ιρλανδοί

Εξωπραγματικό θεωρούν τον ισχυρισμό του Μπόρις για επαναδιαπραγμάτευση οι Ιρλανδοί

  24/07/2019 22:03
Ο υπαινιγμός του νέου πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ότι μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί εξ ολοκλήρου τη συμφωνία αποχώρησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση εντός των επόμενων μηνών είναι "εξωπραγματικός", σχολίασε ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ.
 
Οι κόκκινες γραμμές που θέτει η ΕΕ δεν έχουν αλλάξει και η διαπραγματευτική θέση των Βρυξελλών δεν θα αλλάξει ενόψει της προγραμματισμένης εξόδου της Βρετανίας, στις 31 Οκτωβρίου, προειδοποίησε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός.
 
Ο Βαράντκαρ έκανε τη δήλωση αυτή απαντώντας στην υπόσχεση που έδωσε ο Μπόρις Τζόνσον στην πρώτη ομιλία του ως πρωθυπουργός να οδηγήσει τη Βρετανία εκτός της ΕΕ "χωρίς εάν ή όμως" με "μια νέα συμφωνία, μια καλύτερη συμφωνία". "Ακούγοντας αυτά που είπε σήμερα είχα την εντύπωση ότι δεν μιλούσε μόνο για τη διαγραφή του backstop (για τη Βόρεια Ιρλανδία), αλλά για μια εντελώς νέα συμφωνία, μια καλύτερη συμφωνία για τη Βρετανία. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει", είπε.
 
"Οποιοσδήποτε υπαινιγμός ότι μπορεί να υπάρξει μια ολοκαίνουρια συμφωνία, την οποία θα διαπραγματευτεί μέσα σε εβδομάδες ή μήνες, είναι εξωπραγματικός", συνέχισε ο Βαράντκαρ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι RTE.
 
Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός συνεχάρη τον Τζόνσον, συμβουλεύοντάς τον να διανθίσει "με λίγες λεπτομέρειες κάποια από τα σλόγκαν και τις δηλώσεις του" για το Brexit. "Η αυτοπεποίθηση και ο ενθουσιασμός δεν υποκαθιστούν την ευρωπαϊκή ή την εξωτερική πολιτική. Θα χρειαστεί να ακούσουμε λεπτομερώς τι έχει κατά νου", τόνισε.
 
Μολονότι ο Τζόνσον είπε στην ομιλία του ότι είναι πρόθυμος να αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, εάν είναι αναγκαίο, ο Βαράντκαρ σημείωσε ότι για τον ίδιο είναι ξεκάθαρο πως ο νέος πρωθυπουργός δεν έχει τη στήριξη του κοινοβουλίου για να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο.

Πηγή: ΑΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας