Χρηματοδότηση ύψους 18 εκ. ευρώ σε Λατινική Αμερική και Καραϊβική από την Κομισιόν

H Κομισιόν και συγκεκριμένα ο Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης, ανακοίνωσε σήμερα νέα ανθρωπιστική χρηματοδότηση ύψους €18,5 εκατ. για περιοχές της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής που πλήττονται από πολλές φυσικές καταστροφές οι οποίες απειλούν ευάλωτες κοινότητες στην περιοχή. Η νέα χρηματοδότηση, είπε, αποτελεί μέρος των προσπαθειών για να βοηθήσουμε τις κοινότητες να προσαρμοστούν στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και να προετοιμαστούν καλύτερα για την επόμενη κρίση.

Σε αυτό το πόσο περιλαμβάνονται €15 εκατ. για την υποστήριξη της ετοιμότητας τοπικών κοινοτήτων και θεσμών για φυσικές καταστροφές στην Κεντρική και τη Νότια Αμερική, την Καραϊβική και την Αϊτή. Περαιτέρω €2,5 εκατ. θα στηρίξουν σχέδια που αφορούν τη βία και 1 εκατομμύριο ευρώ για επισιτιστική βοήθεια στην Κεντρική Αμερική.

Η χρηματοδότηση θα ενισχύσει τις τοπικές δυνατότητες αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, θα εφαρμόσει συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης και θα αυξήσει την πρόσβαση στο νερό, την αποχέτευση και την υγιεινή. Οι κοινότητες που υποστηρίζονται περιλαμβάνουν ευπαθείς εθνικές ομάδες που ζουν σε αγροτικές ή αστικές περιοχές και ιδρύματα διαχείρισης καταστροφών.

Επιπλέον, η στήριξη αυτή θα παρέχει επισιτιστική βοήθεια στους πληθυσμούς που πλήττονται από φυσικές καταστροφές και σοβαρή ξηρασία και θα παράσχει προστασία και βασική βοήθεια στις κοινότητες που έχουν πληγεί από τη βία στην Κεντρική Αμερική.

«Η επένδυση στην ετοιμότητα για τις καταστροφές σήμερα σώζει ζωές αύριο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει βοηθήσει τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική σε όλες τις σημαντικές πρόσφατες φυσικές καταστροφές, είτε πρόκειται για τυφώνες, δασικές πυρκαγιές, πλημμύρες ή ηφαιστειακές εκρήξεις. Η νέα μας χρηματοδότηση αποτελεί μέρος των προσπαθειών για να βοηθήσουμε τις κοινότητες να προσαρμοστούν στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και να προετοιμαστούν καλύτερα για την επόμενη κρίση», δήλωσε ο Χρήστος Στυλιανίδης, Επίτροπος ανθρωπιστικής βοήθειας και διαχείρισης κρίσεων.

Συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας ανακοίνωσης για την Κολομβία τον περασμένο Ιούνιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη διαθέσει συνολικά €79,5 εκατ. το 2019 για τη στήριξη ατόμων που έχουν ανάγκη στην περιοχή, εκ των οποίων €16 εκατ. για την ετοιμότητα και την πρόληψη των καταστροφών. Από το 1994, η ΕΕ χορήγησε πάνω από €1 δισ. ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, εστιάζοντας στους πληθυσμούς που πλήττονται περισσότερο από τις φυσικές καταστροφές και τη βία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Πρόσθετοι περιορισμοί των ΗΠΑ στον Ιρανό ΥΠΕΞ κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Προφυλακίστηκε στην Πολωνία ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με ρωσικές μυστικές υπηρεσίες
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
ΠΟΥ: H μετάδοση γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους αποτελεί πηγή "μεγάλης ανησυχίας"
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Γκουτέρες: Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, καταγγελίες εναντίον Ιράν και Ισραήλ
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)