Πέμπτη 6 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Έθεσε εαυτόν εκτός κυβέρνησης ο Βρετανός υπουργός Δικαιοσύνης

  23/07/2019 15:32
Έθεσε εαυτόν εκτός κυβέρνησης ο Βρετανός υπουργός Δικαιοσύνης

Έθεσε εαυτόν εκτός κυβέρνησης ο Βρετανός υπουργός Δικαιοσύνης

  23/07/2019 15:32
Την παραίτησή του από τη βρετανική κυβέρνηση, όπως είχε προαναγγείλει, επιβεβαίωσε στην ουσία μέσω Twitter ο υπουργός Δικαιοσύνης Ντέιβιντ Γκωκ.

Ο κ. Γκωκ είχε πει ότι δε θα υπηρετούσε σε μία κυβέρνηση υπό τον Μπόρις Τζόνσον, καθώς διαφωνεί με την προθυμία του να βγάλει τη Βρετανία εκτός ΕΕ χωρίς συμφωνία. 

Στην ανάρτησή του αναφέρει πως από αύριο θα υπηρετεί το κόμμα ως απλός βουλευτής. Συνεχάρη πάντως για την εκλογή του τον νέο ηγέτη της χώρας.

Τις παραιτήσεις τους πριν ο κ. Τζόνσον λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τη βασίλισσα έχουν προαναγγείλει και άλλοι υπουργοί, όπως ο Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ.

Λίγο πριν την ανακοίνωση της νίκης του κ. Τζόνσον την παραίτησή της υπέβαλε και η υφυπουργός Παιδείας Αν Μίλτον επικαλούμενη τη θέση της στο Brexit.

Ο κ. Τζόνσον επικράτησε του Τζέρεμι Χαντ στην εσωκομματική κούρσα διαδοχής της Τερέζα Μέι με 66,4% των ψήφων έναντι 33,6%.

Στη σύντομη ομιλία αποδοχής του αποτελέσματος ο νέος πρωθυπουργός έθεσε ως προτεραιότητα την υλοποίηση του Brexit, την επανένωση της διαιρεμένης χώρας και τη νίκη των Συντηρητικών επί των Εργατικών του Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ο κ. Τζόνσον έχει ήδη δεχθεί μέσω Twitter τα συγχαρητήρια του κ. Χαντ, της κ. Μέι και του προέδρου Τραμπ.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας