Κυριακή 7 Ιουν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ο Μπόρις Τζόνσον νέος Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου

  23/07/2019 14:08
Ο Μπόρις Τζόνσον νέος Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου

Ο Μπόρις Τζόνσον νέος Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου

  23/07/2019 14:08
Ο Μπόρις Τζόνσον αναδείχθηκε νέος ηγέτης του Συντηρητικού κόμματος και Πρωθυπουργός της Βρετανίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έτοιμη η Κομισιόν να εργαστεί με τον Μπόρις Τζόνσον για το Brexit

Έλαβε 92,153 ψήφους, έναντι 46,656 του ανθυποψηφίου του Τζέρεμι Χάντ, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 66%.

Αυτή τη στιγμή, ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της χώρας και εκ των πιο φανατικών οπαδών του Brexit, δίνει την πρώτη του ομιλία. «Θα δραστηριοποιήσουμε τη χώρα. Θα φέρουμε εις πέρας το Brexit στις 31 Οκτωβρίου και θα εκμεταλλευθούμε όλες τις ευκαιρίες που θα φέρει», δήλωσε ο Τζόνσον σε ομιλία του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έθεσε εαυτόν εκτός κυβέρνησης ο Βρετανός υπουργός Δικαιοσύνης

Η νίκη του οδηγεί το Ηνωμένο Βασίλειο προς μια αντιπαράθεση με την ΕΕ για το Brexit και προς μια συνταγματική κρίση εντός της χώρας, καθώς οι Βρετανοί βουλευτές έχουν δεσμευθεί να καταψηφίσουν την όποια κυβέρνηση προσπαθήσει να βγάλει τη χώρα εκτός του μπλοκ χωρίς μια συμφωνία διαζυγίου.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε, πάντως, ότι το ευρωπαϊκό μπλοκ είναι έτοιμο να συνεργασθεί με τον επερχόμενο πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον με αντικείμενο ένα συντεταγμένο Brexit.
 
«Προσβλέπουμε σε μία εποικοδομητική συνεργασία με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον όταν αναλάβει καθήκοντα, ώστε να διευκολύνουμε την επικύρωσης της συμφωνίας αποχώρησης και να επιτύχουμε ένα συντεταγμένο Brexit», έγραψε στο Twitter ο Μισέλ Μπαρνιέ.
 
«Είμαστε έτοιμοι επίσης να επανασυζητήσουμε την συμπεφωνημένη διακήρυξη για μία νέα σύμπραξη», δηλώνει ο Μπαρνιέ αναφερόμενος στην πολιτική διακήρυξη για την μελλοντική σχέση που συνοδεύει την συμφωνία διαζυγίου και είναι το μόνο κείμενο που η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει δηλώσει διατεθειμένη να επαναδιαπραγματευθεί.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας