ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ καρέ η στιγμή της κατάληψης του τάνκερ από τους Φρουρούς της Επανάστασης

Η Stena Bulk, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του υπό βρετανική σημαία δεξαμενόπλοιου που συνελήφθη από το Ιράν, ανακοίνωσε σήμερα ότι ετοιμάζεται να υποβάλει επίσημο αίτημα για να επισκεφθούν εκπρόσωποί της τα 23 μέλη του πληρώματος.
 
«Οι ασφαλιστές μας στην περιοχή βρίσκονται σε επαφή με τον επικεφαλής των ναυτιλιακών υποθέσεων στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς, ο οποίος ανέφερε ότι τα μέλη του πληρώματος του πλοίου Stena Impero είναι καλά στην υγεία τους», ανέφερε η εταιρεία, που εδρεύει στη Σουηδία.
 
Οι Ιρανοί ζήτησαν να υποβληθεί επίσημο αίτημα ώστε να προετοιμαστεί μια επίσκεψη στα μέλη του πληρώματος και το ίδιο το πλοίο. Οι ναυτικοί του Stena Impero κατάγονται από την Ινδία, τη Ρωσία, τη Λετονία και τις Φιλιππίνες, διευκρίνισε η εταιρεία.
 
Στο μεταξύ, οι Φρουροί της Επανάστασης έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα ένα βίνεο που δείχνει ταχύπλοα να πλησιάζουν και να σταματούν στο πλάι του υπό βρετανική σημαία δεξαμενόπλοιου Stena Impero. 

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, στρατιώτες που έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες και κρατούν αυτόματα όπλα κατεβαίνουν στο κατάστρωμα του πλοίου από ένα ελικόπτερο. Το όνομα του τάνκερ διακρίνεται καθαρά στις εικόνες.

Λίγο νωρίτερα, ένας εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης, ο ταξίαρχος Ραμεζάν Σαρίφ, είπε ότι ένα βρετανικό πολεμικό σκάφος που συνόδευε το Stena Impero προσπάθησε να εμποδίσει τη σύλληψή του.

Παρά την "αντίσταση και την ανάμιξη" του βρετανικού πολεμικού σκάφους, οι Φρουροί της Επανάστασης κατάφεραν να οδηγήσουν το τάνκερ στην ακτή, πρόσθεσε ο Σαρίφ, σύμφωνα με το ιρανικό, ημιεπίσημο πρακτορείο Fars. Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας απέφυγε να σχολιάσει αυτήν την πληροφορία.

 Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

ΠΟΥ: H μετάδοση γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους αποτελεί πηγή "μεγάλης ανησυχίας"
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Γκουτέρες: Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, καταγγελίες εναντίον Ιράν και Ισραήλ
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών
ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Ιδιαίτερα αισθητός κοντά στην Άγκυρα
Απάντησε στα πυρά του Τουρκικού ΥΠΕΞ για Συμπεράσματα ο Κόμπος-«Επιλογή της άλλης πλευράς αν θα προχωρήσει»
Απαντά για το επίδομα ενοικίου σε διπλωμάτη το ΥΠΕΞ-«Η Εισαγγελία γνωμάτευσε πως δεν στοιχειοθετείται ποινικό αδίκημα»
Σε Διάλογο Υψηλού Επιπέδου για Υγεία ΕΕ-Τουρκίας στην Άγκυρα η Επίτροπος Κυριακίδου